Як і за скільки харчують дітей у школах Шацького району

06 Листопада 2018, 12:40
3287 Джерело: фото ілюстративне

Питання забезпечення якісного та повноцінного харчування у дошкільних  та шкільних закладах Шацького району завжди стоїть на контролі у керівників райдержадміністрації, адже воно стосується здоров’я та безпеки дітей.

Саме про це інформував під час оперативної наради в Шацькій РДА головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Анатолій  Пех, - повідомляє відділ організаційного забезпечення, внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації.

Так, у 2018 році на харчування дітей у школах передбачили 354 тисячі грн. Це дало можливість забезпечити безоплатними гарячими сніданками усіх школярів загальноосвітніх навчальних закладів Шацького району: дітей з малозабезпечених сімей (59 учнів), дітей учасників АТО (22 учні) дітей, які опинились у складних життєвих обставинах (39 учнів), діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування (5 учнів). 

Також Анатолій Пех повідомив, що з десяти закладів загальної середньої освіти їдальні функціонують у восьми. У навчальному закладі села Голядин  відсутня їдальня у зв’язку з малою кількістю учнів, а у навчальному закладі села Підманове - у зв’язку з відсутністю приміщення. Призупинили в минулому навчальному році роботу харчоблоку школи села Піща (приміщення визнано аварійним) та організовали харчування буфетною продукцією. З другого листопада харчування буфетною продукцією забезпечать учням навчального закладу села Грабово (причина - відсутності кухаря). А для дітей навчального закладу села Острів’я з сьомого листопада організовуватимуть гаряче харчування.

Три  із восьми шкільних їдалень розташовані у пристосованих приміщеннях, що в деякій мірі негативно впливає  на якість організації харчування . Так, в  ЗОШ І-ІІ ст. села  Пулемець у зимовий період виникають проблеми в забезпеченні харчоблоків проточною холодною та гарячою водою. Виправити ситуацію можна, провівши реконструкції харчоблоку.  

На даний час їдальні загальноосвітніх навчальних закладів в основному забезпечені технологічним та  холодильним обладнанням.

Що стосується п'яти дошкільних закладів освіти, то вони знаходяться у належному стані, повністю оснащені всім необхідним. На харчоблоках працюють п'ять кухарів із  фаховою освітою.

Всі кошти, які виділяють на харчування дошкільнят, освоюються в закупівлю продуктів, але це не забезпечує виконання натуральних норм харчування, яке становить 76 відсотків. Здешевити харчування на 20 відсотків вдається завдяки спонсорській допомозі та допомозі батьків.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром