Чи справляється Ростанська сільрада зі своїми делегованими повноваженнями

05 Листопада 2018, 10:40
1785

Про стан виконання делегованих повноважень органів виконавчої влади та дотримання чинного законодавства виконавчим комітетом Ростанської сільської ради розглядали на колегії в Шайцькій райдержадміністрації.

Як повідомила Вікторія Кужель, керівниця апарату райдержадміністрації, перевіркою, яка тривала протягом жовтня, встановили, що сільська рада відповідно до чинного законодавства виконує свої делеговані повноваження. Так, жителі села забезпечені доступом до товарів першої необхідності, транспортне сполучення задовольняє потреби жителів. Всі населені пункти забезпечені доступним зв’язком. На території сільської ради два підприємства займаються сільським господарством: це ПП «Флора», яке вирощує лохину на 213 га, та фермерське господарство «Салма», яке з 2017 року орендує 220 га земельних часток-паїв та вирощує на них зернові технічні культури.

Розповіла Вікторія Кужель і про роботу із паюванням земель на території сільради  (за 9 місяців 2018 року до Шацької РДА за документацією звернулось 10 осіб), виконання бюджету органом місцевого самоврядування, діяльності закладів освіти (школи та дитсадка в селі Ростань), земельної сфери, військового обліку, роботу із сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах, співпраці із службою зайнятості у сфері працевлаштування безробітних та організації громадських робіт, виконанні програми соціально-економічного розвитку сільради.

Окрема увага – на правопорушеннях, які протягом року були скоєні на території Ростанської сільради. Так, за цей період зареєстровано 5 кримінальних правопорушень, серед яких – факт крадіжки, умисного нанесення тілесних ушкоджень, шахрайства, факт декларування недостовірної інформації. Серед зареєстрованих правопорушень лідирують факти розпивання спиртних напоїв у громадських місцях або поява у громадських місцях в нетверезому вигляді. Виявлено 4 факти невиконання батьками своїх обов’язків по вихованню дітей, факт водіння авто у нетверезому стані.

Голову Шацької РДА Василя Голядинця цікавило, скільки протоколів склали поліцейські на людей, які займались самогоноварінням, адже ця проблема породжує інші: алкоголізм місцевого населення, а звідси – й скоєння злочинів та правопорушень. На це поліцейський повідомив, що виявлення таких фактів ускладнює недостатня кількість дільничних офіцерів поліції, відповідно не завжди вдається питання тримати на контролі та проводити результативні рейди.

Стосовно розвитку громади, то голова сільської ради Мирослава Кликоцюк повідомила, що зараз проводиться ремонт даху у сільському клубі, а на ремонт ФАПу виділено 20 тис.грн., які необхідно використати до нового року.

Серед рекомендацій комісії – контролювати та збільшувати наповнення до бюджету, усунути недоліки в роботі, виявлені перевіркою та інші. Загалом члени колегії визнали роботу Ростанської сільської ради задовільною.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024