Строковики, контрактники та перевірки: Шацький військкомат відзвітував про роботу

01 Листопада 2018, 18:40
3053

З початку року Шацький райвійськкомат відправив на військову службу 12 контрактників.

Про це повідомив на колегії Шацької РДА тимчасово виконуючий обов’язки військового комісара Сергій Рибін, звітуючи про роботу установи, пов'язану з комплектуванням та призовом громадян на строкову службу та за контрактом.

Під час весняного призову на строкову службу відправлено 10 юнаків, що становить 83% від планового завдання (Шацьк – п'ятеро, Піща – двоє, ПульмоПулемець, Ростань – по одному). З першого жовтня по 31 грудня триватиме осінній призов на строкову військову службу. На даний час план поставки призовників виконано на 32 % - призвано у війська шість юнаків (план  - 19). Пішли служити юнаки з Шацька – один, Світязя – три, Піщі – один, Пулемця – один.

У 2017 - 2018 навчальний рік відбулася низка заходів допризовної підготовки молоді району, а також підготовчі заходи до проведення приписки юнаків 2002 року народження,  яка розпочнеться із шостого січня 2019 року.

Сергій Рибін зазначив, що на Волині успішно тривають заходи поетапного переходу військових комісаріатів у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Відповідно до вимог державної програми розвитку Збройних Сил України до 2020 року, переформування військових комісаріатів у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки планується завершити до 30 грудня 2019 року. Сумісний план роботи погодили у червні з Шацькою РДА та визначається потреби у фінансовому ресурсі та матеріальних засобах для необхідності облаштування будівель, проведення ремонтів. Відповідні заявки подано до Волинського ОВК.

Військовослужбовець озвучив і питання перевірки військового обліку у підприємствах та установах (загалом мають перевірити 53 підприємства). За результатами перевірок, які вже проведені, є певні недоліки, але в кращу сторону спрацювала Пульмівська, Світязька, Ростанська сільські ради та Шацька селищна.

Серед організацій та установ комісар відзначив Шацький лісовий коледж, ДП «Шацьке УДЛГ», Шацький національний природний парк, відділ освіти, молоді та спорту. Покращило свою роботу з питань військового обліку КП «Будинкоуправління». Стосовно демобілізованих військовослужбовців, то зараз на обліку їх 112. Цим людям надаються роз’яснення їхніх прав на соціальний та правовий захист.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39