У таборі «Світязь» відпочивали закордонні гості

10 Липня 2016, 15:18
7225

Табір «Світязь», який знаходиться в підпорядкуванні Володимир-Волинської спеціалізованої школи-інтернату «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки», цього року показує яскравий приклад тісної співпраці з країнами Європи.

Кожен, хто відпочиває у таборі «Світязь» (с. Пульмо), їде додому не лише з позитивними емоціями та яскравими враженнями, а й новими знаннями. Два роки тому дирекція вирішила започаткувати заняття з вивчення та поглиблення іноземної мови. Ідея виявилась вдалою: попри те, що діти на канікулах зазвичай воліють не згадувати про школу та уроки, на дані заняття завжди збиралась досить велика кількість дітей, - пише видання Буг.

Цьогоріч вирішили піти далі. Перша зміна, яка тривала з 1-го по 21-ше червня, була повністю присвячена вивченню англійської мови. Адже Володимир-Волинська спеціалізована школа-інтернат «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки», в підпорядкуванні якої знаходиться даний табір, отримала статус «GoGlobal camps».

В рамках Року англійської мови в Україні Громадська організація GoGlobal разом з Посольством Сполучених Штатів Америки в Україні, Міністерством освіти і науки України, компанією Microsoft та партнерами працює над розробкою нового формату дитячих пришкільних таборів – таборів з поглибленим вивченням англійської мови. Проект отримав назву «GoGlobal camps».

Нині більш ніж 3 тисячі шкіл з усієї України попередньо зголосилися цього року організувати мовні табори на базі навчальних закладів. Близько 150 з них, за результатами мотиваційного конкурсу, отримають статус «GoGlobal camps».

Основним завданням команди проекту є показати дітям, що вивчення мов – це легко і просто. Що літній табір може бути веселим, розважальним, та яскравим. Також однією з особливостей «GoGlobal camps» стане те, що в табори буде запрошено іноземних волонтерів.

У Волинській області статус «GoGlobal camps» отримали всього 6 шкіл. З них аж дві – у Володимирі-Волинському. Це гімназія ім.О. Цинкаловського та, як згадувалось вище, школа-інтернат, яка вирішила проводити його на базі табору «Світязь», що є підрозділом даного навчального закладу.

Протягом всієї зміни діти мали можливість поспілкуватися з носієм англійської мови – уродженкою Великобританії Кейті Кораззі. Волонтерка з допомогою перекладача та вчителів іноземної мови школи-інтернату проводила цікаві заняття, грала з відпочиваючими в ігри та просто спілкувалась з усіма бажаючими.

Діти захоплено слухали іноземку, намагаючись вивчити та запам’ятати якомога більше. Кожен дізнався щось нове, а головне – рівень мотивації та бажання опанувати англійську мову зросли, судячи з відгуків учнів.

Проте обмежуватись однією тематичною зміною дирекція школи в особі Валентина Вірковського не бажала. Тому після багатьох переговорів та взаємовідвідин навчальних закладів було організовано обмін учнів школи-інтернату та однієї з шкіл Польщі – Адміністративний Центр Обслуговування Закладів Опіки та Виховання м.Блаховня .

Метою такої співпраці було встановлення та розвиток партнерських зв’язків для реалізації євроінтеграційних процесів, модернізації системи виховання дітей та молоді в закладах Польщі та України.

Обмін здійснювався у двосторонньому порядку. Делегації у складі восьми осіб (семеро учнів та супроводжуючий вчитель) водночас поїхали до країн одна одної. Під час обміну реалізовували програми, які була попередньо підготовлені та обговорені сторонами. Це, зокрема, ознайомлення з країною, її історією, традиціями та звичаями, відвідування різноманітних заходів, концертів з безпосередньою участю делегатів, спортивні ігри та заняття, спрямовані на розвиток індивідуальних здібностей дітей та багато іншого.

І хоч спочатку діти трохи незвично почували себе в іншій країні, в чужомовному середовищі, та зрештою вони зуміли не лише знайти спільну мову з приймаючою стороною, а й знайти багатьох друзів.

В останній день на території табору «Світязь» було багато обіймів, сліз прощання та обіцянок спілкуватись. Діти з обох сторін напівжартома, напівсерйозно говорили, що не хочуть повертатись додому. Вчителі та вихователі висловлювали сподівання, що такі обміни стануть хорошою традицією.

Попрощавшись з усіма іноземними гостями, табір «Світязь» продовжує працювати у звичному режимі, приймаючи на оздоровлення дітей, щоб наповнити їх душі добротою та теплом, а в пам’яті надовго оселити яскраві, позитивні спогади про літній відпочинок.


1












 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024