Скільки на шацьких ринках вартує найкорисніша їжа для мозку - ягоди лохини

01 Серпня 2017, 17:00
7864

Коли люди вдосталь поїли чорниць і зробили запас на зиму, розпочався сезон не менш корисних ягід – лохини.

Раніше вони зустрічалися лише в лісі, тепер ростуть і в садах. На кислому і рихлому грунті , при хорошому освітленні і безперешкодному доступі вологи до коренів лохина радуватиме садівників чудовими врожаями.

У Шацькому районі умови для розведення лохин є оптимальними, тому на сьогодні немало людей займаються їх вирощуванням. Починають із декількох кущів, а через декілька літ успішно реалізовують на ринках і саджанці, і ягоди.

Цього року продавці лохин просять за літр ягід 100 гривень (у минулому році - 80-100, у позаминулому– 60). Можна сказати, що ціна на ягоди кусається, проте попит є. Та й ягід багато – шачани продають вирощені у власних садах лохини і перепродують дорожче  ті, які купують у місцевого приватного підприємства «Флора».

Користується попитом у місцевих і відпочивальників також лісова лохина. Вона вартує дорожче навіть за чорницю - 100 гривень за літр (чорницю можна купити за 40-60 гривень за літр).

Лохину визнано однією з найбільш корисних для організму ягід.

Вживання хоча би цих кількох продуктів уже здатне забезпечити хорошу пам'ять, увагу і захист від хвороби Альцгеймера.

Вона захищає організм від впливу радіоактивного випромінювання, підтримує роботу підшлункової залози і кишечника, нормалізує роботу серця, зміцнює стінки кровоносних судин, сприятливо діє на нервові клітини. Відвари ягід або сік лохини добре допомагають хворим на цукровий діабет, оскільки лохина посилює дію препаратів, що знижують цукор. Регулярне вживання лохини здатне зняти напругу з очей, що призводить до відновлення зору, тому її рекомендується їсти тим, хто багато часу проводить перед комп’ютером. Особливо корисною лохина стане для літніх людей та вагітних жінок.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024