Люцимерські замальовки. ФОТОВРАЖЕННЯ

28 Жовтня 2018, 19:40
Озеро Люцимер 4958
Озеро Люцимер

Серед розмаїття Шацьких озер неповторною красою вирізняється Люцимер.

Його назва направду відповідає його стану: воно, як той лицемір: ласкаве та спокійне влітку, грізне та суворе - восени. 

Варто лише підійти до озера в осінню пору - як тебе пронизує до самісіньких кісток та вивертає душу наскрізний холодний вітер, що з гуркотом котить аж ніяк не ніжні та блакитні, а загрозлив-сірі хвилі, намагаючись попередити: «Не лізь! Не лізь!»

1

Зі слів вчених, назва озера походить від німецьких слів «Luce» – світло та «Meer» – море. Але існує давня легенда, яка розказує іншу версію:

Дуже давно, ще в глибокій древності на північному березі (там, де зараз величезний пагорб, який місцеві жителі називають «острів») височів замок князя. Це був володар озера і всіх земель навколо.

Одного разу цей князь, через своїх слуг, розіслав звістку серед місцевих, що йому необхідні робочі для того, щоб зробити ремонт в палаці, викопати рів, добудувати оборонну стіну і т.д. За це він пообіцяв величезну грошову винагороду. Дуже багато бажаючих заробити грошей прийшли в замок. Люди зробити все, що їм наказали: відремонтували палац, викопали рів, добудували оборонну стіну. І ось, коли діло дійшло до розрахунку, князь зі своїм військом вигнали всіх працівників, не заплативши їм ні гроша.

З тих пір про князя стали говорити, що він лицемір. І ось, по легенді, якраз від цього слова і пішла назва.

1

1

1

1

1

2

1

1

1

1

Коментарі
29 Жовтня 2018, 10:17
Купіть фотографу уровня, бо від фото таких самоучок аж ригати хочеться, мавпи і то краще фотографують.<br/><br/> горизонт на фото має бути рівний, а не як попало.<br/><br/>не викладайте більше такого позору на сайт.
30 Жовтня 2018, 15:37
А зауваження без приниження гідності авторів фото Ви не могли зробити? Сфотографуйте самі пейзаж і надішліть фото до редакції - буде краще, як знецінювати чужу працю.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39