У Шацьку ділилися досвідом реалізації європейських проектів

08 Липня 2016, 06:00
1274

7 липня у Шацьку побували представники шести областей України (Волині, Рівненщини, Тернопільщини, Івано-Франківщини, Закарпатської, Львівської) - в рамках туру кращими проектами Програми транскордонного співробітництва ЄІСП «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013».

Організувало зустріч сторін представництво спільного технічного секретаріату у Львові. Участь у цьому турі також взяли польські колеги зі спільного технічного секретаріату та представники гмін прикордонних територій Польщі. 

Під час тижневої автобусної мандрівки учасники відвідали 6 областей, на території яких втілювалися Програми, дізналися про досвід бенефіціарів (місцевих органів влади, бюджетних установ, громадських організацій) у реалізації проектів у сфері екології, туризму, соціального захисту, медицини, науки, культури та підприємництва; побачили реальні результати підтримки ЄС.

У Шацьку учасників туру супроводжував заступник голови Шацької РДА, координатор європроекту «Покращення безпеки користувачів транспортної мережі прикордонних територій Польщі-Білорусі-України в рамках програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна» на 2007-2013 роки»(придбання техніки) Сергій Кужель.

Гості відвідали Шацьке комунальне підприємство «Будинкоуправління», де змогли оглянути техніку, яка була придбана в рамках проекту. Також побачили результати реалізації проекту з каналізування приозерних вулиць Шацька «Збереження екосистем долини річки Західний Буг на прикордонних територіях Польщі, Білорусі та України». Учасники туру цікавилися вартістю техніки та проекту будівництва каналізації, проведенням відповідних тендерів, пошуком партнерів та термінами реалізації проектів.

Прибирання вулиць Шацька технікою з Європи
Прибирання вулиць Шацька технікою з Європи

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024