Старостам Шацької ОТГ розповіли, як стати лідером та створити успішну команду

27 Жовтня 2018, 17:00
У семінарі взяли участь старости Іван Гінчук та Олександр Кусько 3367
У семінарі взяли участь старости Іван Гінчук та Олександр Кусько

У Ковелі волинські старости поглибили знання про кроки до успіху громади.

У стінах Ковельський міськрайонний центр зайнятості відбувся семінару «Роль старости у процесі розвитку ОТГ для старост ОТГ Ковельського, Любомльського, Ратнівського, Старовижівського, Турійського, Шацького районів», – про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Організаторами заходу, в якому зокрема взяли участь старости Шацької ОТГ Олександр Кусько (Самійличівський старостинський округ) та Іван Гінчук (Прип'ятський старостинський округ), стали Волинський ЦРМС та Волинський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій .

Нагадаємо, що це питання уже опинялося у фокусі волинських децентралізаторів, під час попереднього навчання для волинських старост, яке відбувалося наприкінці серпня 2018 року, представники старостинських округів дізналися більше про своє місце в системі місцевого самоврядування, правові засади діяльності, формування власного плану дій, як взяти на озброєння проектний інструментарій та як залучитися до бюджетного процесу. Це і були шість перших із 12 кроків до успіху, інформацію про які підготували волинські децентралізатори.


 

Також аналогічне навчання напередодні відбулося для старост ОТГ Володимир-Волинського, Іваничівського, Ківерцівського, Локачинського, Луцького, Любешівського, Маневицького, Рожищенського районів

Сьогодні ж волинські старости дізналися, як поліпшити надання адміністративних послуг громаді та встановити корисні та продуктивні зв’язки з сусідами.

Детальніше про міжмуніципальне співробітництво розповів радник з муніципального розвитку Волинського ЦРМС Петро Лавринюк.

Як налагодити конструктивну співпрацю з громадськістю та представити унікальність території пояснила радник з комунікацій Волинського ЦРМС Олена Кузьмич. Також у своєму виступі вона торкнулася теми брендування, логотипів та слоганів.

Про долучення громадян до бюджетної участі та практику партисипативних бюджетів повідомив радник з місцевих фінансів Волинського ЦРМС Anatoliy Matviyuk

Також під час семінару обговорили, як стати лідером та створити успішну команду.

Питання важливості ролі старост у процесі реформи децентралізації й надалі залишатиметься актуальним для Волинського ЦРМС.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024