Купальська ніч у санаторії «Лісова пісня»

07 Липня 2016, 15:00
5531

Свято Купала давно не несе в сучасному світі того смислу, який зародився ще в часи язичництва. Залишилися яскраві елементи обрядовості, співзвучні з природою нашого озерного Шацького краю. Їх і використовують щороку працівники сфери культури, аби створити для земляків гарне літнє свято – з піснями, танцями, іграми і розвагами, віночками на воді і купальським вогнищем.

6 липня пляж озера Пісочне був переповнений відпочивальниками санаторію «Лісова пісня» і жителями району. Всі з нетерпінням очікували на традиційне театралізоване дійство «Ой на Івана, ой на Купала», організатором якого стало відділення культури здравниці (завідуюча Ольга Гайова). Святкування розпочалося ще в обідню пору – козацькими розвагами і пляжним волейболом.

1

 

Майстри зачісок із перукарні «Вікторія» селища Шацьк на чолі з Валентиною Процик провели на березі озера колоритне «Hair Fashion Show». Перукарі заплітали дівчатам фантастичні коси, прикрашаючи зачіски квітами, запашним зіллям і кольоровими стрічками.

Майстер-клас із плетіння вінків провела завідуюча клубу с. Ростань Лариса Глушкова разом із своїми юними помічниками. Неповторні виготовлені власноруч вироби з соломки реалізовувала на святі гостя із смт Турійськ Валентина Якимович зі своїми вихованцями. А вже під вечір зазвучали купальські пісні – у виконанні народних ансамблів «Лісова пісня» (керівник Галина Корнелюк) та «Молодички» (керівник Ніна Вирович), вокального колективу Піщанського сільського будинку культури «Розмай» (керівник Ірина Густирь), гурту «Голосисті музики» з Республіки Білорусь.

Хореографічні композиції виконали юні танцюристи з гурту «Деніза» (керівник Світлана Гурова) та Піщанського СБК. Веселила всіх неперевершеним курортним гумором Катерина Стаднік. В товаристві ведучої свята Ольги Гайової ніхто не сумував – глядачі з задоволенням відповідали на її жарти, йшли в танок, випробовували удачу в безпрограшній лотереї. До речі, головний приз лотереї – копчений вугор - дістався 10-річній Софії Штандер із села Мельники.

1

Найцікавіше почалося тоді, коли стемніло. До гостей з усіх усюд посходилися герої легенд і переказів: Мавка (Анастасія Редько), Лісовик (Сергій Цекот) і Водяник (Василь Прокопчук). А з озера у двох човнах припливли на свято русалки: довгокосі, в білому вбранні і з факелам в руках. Щоб звільнити дорогу для особливих гостей і провести їх до імпровізованої сцени, хлопці – їхні охоронці - неочікувано облили глядачів озерною водою з відра. «Це на щастя!» - заспокоїла постраждалих ведуча свята.

Пізно вночі запалили багаття. Біля великого вогню всі грілися, через маленьке стрибали, змагаючись у вправності. Дівчата пускали на воду віночки. А завершилося свято голосною і веселою дискотекою.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024