Шацьк: відзначили день визволення України від німецьких загарбників

26 Жовтня 2018, 15:55
2734

Біля обеліску Слави, що в Шацьку, відзначили 74 річницю визволення України від німецьких загарбників.

28 жовтня Україна відзначає 74-у річницю визволення від німецько-фашистських загарбників у Другій Світовій війні. З цієї нагоди напередодні біля обеліска Слави, що в Шацьку, відбувся мітинг-реквієм.

Участь у заході взяли представники районної влади та органів місцевого самоврядування, громадських організацій, ветерани війни, учасники АТО, представники Шацького районного військового комісаріату, працівники районних установ та організацій, відділів та структурних підрозділів райдержадміністрації.

Зі словами привітань та щирої вдячності ветеранам звернулися заступник голови Шацької райдержадміністрації Володимир Бугайчук, голова Шацької районної ради Сергій Карпук, голова Шацької районної організації ветеранів війни Адам Дударчук, заступник голови Шацької селищної ради Віталій Яльницький. 

Хвилиною мовчагння присутні вшанували пам'ять ветеранів-односельчан не лише Другої світової, а й тих, хто загинув у війні з Росією на сході України - Сергія Мокренка та Сергія Грибука. 

«Віримо, що ми таки знову будемо святкувати перемогу, уже в цій війні, яку маємо на сході», - зазначив голова ветеранської організації Адам Дударчук. 

Про те, що добробут ветеранів старшого покаління є і буде у пріоритеті джержави, наголосив у своєму виступі Сергій Карпук. 

 «У цей нелегкий для країни час, подвиг ветеранів додає нам сил та наснаги у нинішній боротьбі за свободу, незалежність та суверенітет України. Ми шануємо і пам’ятаємо всіх тих, хто захищав рідну землю від німецько-фашистських загарбників, і пишаємося героями, які сьогодні відстоюють  незалежність держави, мир та спокій кожного з нас. Ми завжди будемо памятати наших земляків Сергія Мокренка та Сергія Грибука, які загинули виконуючи обов’язок на сході України. Ми віримо, що перемога буде за нами і мир запанує на рідній землі», - зазначив Володимир Бугайчук.

На завершення заходу учасники мітингу-реквієму поклали квіти до підніжжя обеліска Слави.

1

1

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024