Директорка Шацького нацпарку озвучила в області проблеми заповідної території

25 Жовтня 2018, 16:35
Марія Христецька взяла участь у засіданні круглого столу в Луцьку 2781
Марія Христецька взяла участь у засіданні круглого столу в Луцьку

В Луцьку обговорили розвиток природно-заповідної справи області.

Вчора, 24 жовтня, в приміщенні бібліотеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки зібралися представники, влади, заповідних територій, науковці аби поговорити про розвиток природно-заповідного фонду краю, - інформує прес-служба Шацького національного природного парку.

Зокрема, звернули увагу на стан, проблеми, перспективи і стратегію дослідження, охорони природної спадщини, розвитку природно-заповідних територій Волинської області, роль і місце у вирішенні цих питань національних парків, заповідників, влади, науковців, бізнесу, громадськості тощо.

Крім того, представники управління екології та природних ресурсів Волинської облдержадміністрації представили сучасні види природоохоронних територій в межах області та їх функціонування, а також презентували Регіональну програму розвитку природно-заповідного фонду Волинської області «Волинь заповідна» на 2019-2030 роки.
Піднімалися на засіданні і питання, які пов’язані з Шацьким національним природним парком. Серед них: проведення інвентаризації земель і всихання в заповідній зоні. 

«Ці питання стосуються не лише парку. Вони є загальнодержавними. Тому такі круглі столи необхідно проводити, щоб не лише обговорювати проблематику природно-заповідних територій, а й для подальшого розвитку заповідної справи в області. Адже результатом реалізації програми буде збільшення природно-заповідного фонду області загалом», - підсумувала директорка ШНПП Марія Христецька.
 


 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024