Шачан навчали, як створити активний молодіжний центр

24 Жовтня 2018, 15:40
1893

У санаторії матері і дитини «Пролісок» відбувся Всеукраїнський семінар-тренінг  «Розвиток молодіжних центрів в Україні». Організували тренінг  управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА та молодіжний центр «YouthСфера».

Близько сотні представників з усіх регіонів України та з об’єднаних територіальних громад Волині працювали над питаннями створення та наповнення молодіжних центрів, починаючи від ідеї розбудови креативного простору для молоді, принципів формування вмотивованої команди, ефективного пошуку ресурсів та партнерів аж до кінцевого результату - задіяної та задоволеної молоді.

На тренінгу побували й шачани: головний спеціаліст гуманітарного відділу Шацької ОТГ Лариса Демакова та заступниця директора з виховної роботи Шацької школи-гімназії Олена Голядинець.

Як розповідає Лариса Демакова, тренінг для слухачів став дуже корисним, адже для розвитку громад її рушійною силою, активом має стати саме молодь.

«На тренінгу професійні та досвідчені спікери розповіли, як створювати молодіжні центри, які заходи проводити, де брати кошти на їх діяльність як на міжнародному рівні, так і на локальному.

Сама ідея створення таких центрів є дуже корисною для нашої громади, хоч у більшості містах та селищах ці центри діють на волонтерських засадах. Та якщо Шацькій ОТГ вдасться зацікавити молодь і якщо сама молодь буде активною, то думаю, що громада не відмовить у підтримці молодіжного руху», - ділиться враженнями Лариса Демакова.

Також працівниця Шацької ОТГ додає, що поки що будуть проводитись попередні зустрічі з молоддю у школах ОТГ та студентами та обговорювати з ними створення громадської організації та в якому форматі. А до роботи хочуть залучити молодь не тільки з Шацька, а й сіл, які увійшли до громади: Самійлич, Пехів, Положева, Прип’яті, Мельники.

«Усе буде залежати від того, наскільки активною та амбіційною виявиться наша молодь. Адже потенціал у діяльності молодіжного центру в Шацьку є чималим. Наприклад, брати участь у написанні проектів та їх реалізації, обміну досвідом з молоддю інших громад, проведення різноманітних заходів», - розповідає Лариса Демакова.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024