24 жовтня в Шацьку: срібне весілля у подружжя шачан

24 Жовтня 2018, 09:40
5703

Цитата дня: «Найшвидше людина вчиться у трьох випадках - до 7 років, на тренінгах і коли життя загнало її в кут», - Стівен Кові.

Цей день в історії:

Міжнародний день ООН.

Всесвітній день інформації про розвиток. 

1935 — на Спаській вежі Московського Кремля встановлена рубінова зірка, виготовлена на Донбасі.

1939 — вперше в продаж надійшли нейлонові панчохи — в Уілмінгтоні, штат Делавер.

1941 — вермахт захопив Харків.

1945 — урочисто відкрито Організацію Об'єднаних Націй.

1949 — перверзійне вбивство письменника Ярослава Галана.

1960 — на стартовому майданчику космодрому Байконур за півгодини до першого пуску вибухнула ракета Р-16 конструктора Михайла Янгеля. За різними даними, в результаті аварії загинули від 74 до 126 осіб, це найбільша катастрофа в історії ракетної техніки.

1963 — на космодромі Байконур вибухнула ракета МБР Р-9А конструктора Корольова. Загинуло 8 людей. Вибух ракети в цей день став другим за три роки, після чого 24 жовтня вважають чорним днем космонавтики.

1990 — законом УРСР «Про зміни і доповнення до Конституції (Основного Закону)» скасована ст. 6 про керівну роль Комуністичної партії.

1991 — Верховна Рада проголосила без'ядерний статус України.

1993 — у соборі Святої Софії в Києві здійснено інтронізацію Володимира Романюка, обраного Патріархом Київським і всієї Руси-України.

1999 — в Рогатині відкрито пам'ятник землячці Роксолані, коханій дружині османського султана Сулеймана I Пишного.

2005 — у Києві Фонд держмайна провів повторний аукціон з продажу «Криворіжсталі»: новим власником заводу стала компанія «Міттал Стіл».

Іменинники: Олександр, Анатолій, Антон, Зінаїда, Іларіон, Йосип, Ісак, Лев, Макар, Мойсей, Філіп.

Сьогодні, 24 жовтня, срібне весілля святкує подружжя Терет із смт Шацьк: Тетяна Іванівна та Олександр Васильович. Район.Шацьк вітає подружню пару з цією гарною датою і зичить щастя, здоров'я, любові, взаєморозуміння. Бережіть своє почуття і завжди залишайтеся такими ж молодими, красивими і щасливими!

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Шацьких призовників урочисто провели на строкову військову службу

24 жовтня урочисто провели на службу в армію двох жителів району: Павла Гулюка з смт Шацьк та Олександра Кусіка з села Пульмо.
 

2

Погода 24 жовтня

Весь день у Шацьку буде хмарним. З ранку продовжуватиме йти дощ. Удень він може послабшати, але до вечора знову набере силу. Температура +5...+7.

Народний прогноз погоди: 24 жовтня вшановується пам'ять Пилипа, апостола від семидесяти. Якщо цього дня вранці випадав сніг, можна було очікувати студену зиму. Наші пращури казали: «Кичига і вороч (лопать водяного колеса) сперечаються. Селяни на млин молоти зерно возять» - з цього часу починали заготівлю борошна.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром