Складно розслідувати земельні оборудки біля Світязя, - заступник Ковельського прокурора

23 Жовтня 2018, 15:30
Заступник прокурора Ігор Філімонюк звітує перед депутатами райради 3042
Заступник прокурора Ігор Філімонюк звітує перед депутатами райради

На сесії Шацької районної ради перед депутатами звітував про роботу прокуратури перший заступник керівника Ковельської міжрайонної прокуратури Ігор Філімонюк.

За його словами, стан злочинності на території району у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зменшився, не було зафіксовано резонансних злочинів. Позитивним є той факт, що зменшилась кількість злочинів, скоєних у літній сезон.

Депутат Олександр Наумич запитав, чи готова прокуратура оперативно реагувати на повідомлення депутатів та жителів району про правопорушення, адже від того, наскільки швидко реагуватимуть у прокуратурі, залежатиме результат процесів. На це заступник прокурора відповів: є гарячі лінії, на сайті прокуратури – номери телефонів, куди люди можуть повідомляти про злочини.

Читайте такожДепутати Шацької райради просять прокуратуру та Антикорупційне бюро перевірити законність дій Держгеокадастру

«Ми не надавали львів'янину 30 га земель біля Шацьких озер» - заступник начальника обласного Держгеокадастру

«Окрім того, про кожну резонансну подію, яка відбувається в районі, надходять повідомлення в прокуратуру. Ми готові реагувати на факти порушень. Але не всі факти нам можуть бути відомі. Тому просимо оперативно давати нам інформацію, що дасть можливість розслідувати порушення законодавства по гарячих слідах», - відповів Ігор Філімонюк.

Депутат Сергій Сидорук поцікавився, на якому етапі знаходиться розслідування справи надання земельних ділянок біля озера Світязь одному з львівських громадян, про він що неодноразово робив депутатські запити. Окрім того, зазначив депутат, є інформація про те, що землі, які надавались гектарами львівському ділку, перерозподіляються з іншими кадастровими номерами та переоформлюються на інших власників – третіх осіб, адже на землі не накладено арешт.

«Інформацією про розслідування володію, але в рамках провадження не можу її озвучити.  Справа ще не закрита, а деякі факти розслідуються місцевим відділенням поліції. Також відзначу, що є складність у розслідуванні такого виду злочинів. Стосовно земель, то рішення про їх арешт може накласти тільки суд, якому прокуратура має подати ґрунтовні докази, зокрема, експертизи, до проведення яких фахівці зможуть приступити лише у другому півріччі наступного року», - повідомив Ігор Філімонюк.

Коментарі
23 Жовтня 2018, 23:12
НАФІГА НАМ ТАКА ПРОКУРАТУРА І ТАКІ ....... ПРОКУРОРИ?
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024