Рятувальники ліквідували пожежу на торфовищі в Піщі

22 Жовтня 2018, 14:00
1751

У період 15-21 жовтня працівники підрозділів пожежно-рятувальної служби Волинської області ліквідували 51 пожежу в екосистемах та житловому секторі.

Під час гасіння пожеж врятували 1 людину.

Напруженою в області залишалася ситуація, пов’язана зі спалюванням сухої рослинності. Як наслідок необережного поводження громадян з вогнем – поширення горіння на торфовища, – повідомляє прес-служба Волинських рятувальників.

Триває гасіння пожежі на торфовищі поблизу села Серхів Маневицького району. На місці події працює зведений загін рятувальників чисельністю понад 30 осіб. На місці пожежі зосереджені 4 пожежні автоцистерни, 2 рукавні автомобілі, пожежна насосна станція, 5 мотопомп. До гасіння пожежі долучилися також  працівники місцевого лісгоспу та підприємства «Волиньторф». Периметр пожежі оборано тракторами, щоб не допустити подальшого поширення вогню, за допомогою бульдозера створено меліоративні канали. Станом на 22 жовтня ліквідовано 4,7 гектара, триває гасіння на площі 3,3 гектара.

Триває також гасіння пожежі на торфовищі поблизу села Віл Любешівського району. Погашено 0,1 га, залишилося 0,9 га. Задіяно 2 пожежні автоцистерни та мотопомпа 12-ої ДПРЧ смт Любешів.

15 жовтня рятувальники ліквідували пожежу на торфовищі поблизу села Журавичі Ківерцівського району. Наступного дня співробітники ДСНС приборкали загорання на торфополях у Любешівському, Ратнівському, Рожищенському, Камінь-Каширському районах.

Читайте також: В Шацькому районі горять торфовища

Упродовж минулого тижня рятувальники загасили також пожежі на торфовищах у Ківерцівському, Шацькому, Ковельському, Рожищенському та Старовижівському районах.  Крім того, 19 жовтня горіло торфополе поблизу селища Маневичі на площі 0,15 гектара. Горіння приборкали того ж дня рятувальники 13-ої ДПРЧ разом з працівниками лісового господарства.

Групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення проведені знешкодження 7 застарілих боєприпасів, виявлених у Локачинському  та Ковельському  районах.

Рятувальники закликають громадян дотримуватися правил пожежної безпеки під час господарювання на відкритих територіях: не випалювати суху рослинність, не розкладати багаття у невстановлених місцях, зокрема на площах, що межують з торфовищами. До громадян, які спричинили виникнення цих пожеж чи то з необережності, чи зумисно здійснили підпал сухої рослинності, будуть вжиті заходи адміністративного впливу.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39