Чому варто шукати роботу в Україні, а не за кордоном, розповіли безробітним Шацького району

21 Жовтня 2018, 19:30
Учасники семінару в службі зайнятості 2697
Учасники семінару в службі зайнятості

У Шацькій районній філії служби зайнятості провели семінар з питань запобігання нелегальній трудовій міграції та торгівлі людьми.

Захід відбувався за участю начальника місцевого Бюро з надання безоплатної правової допомоги Роксолани Цвид та соціальних партнерів – працівників відділу соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Територіального центру Шацького району, - йдеться на сторінці Шацької районної філії Волинського обласного Центру зайнятості у Facebook.

Під час заходу про основи законодавства України у сфері працевлаштування за кордоном розповіла безробітним заступниця начальника відділу надання соціальних послуг Наталія Литвинюк, яка звернула увагу присутніх на наслідки зовнішньої нелегальної трудової міграції: шахрайство при працевлаштуванні, економічна експлуатація, торгівля людьми.

Обговорювались можливості здобути нову професію за сприянням служби зайнятості або підвищити кваліфікацію за уже набутою професією чи спеціальністю, для того, щоб працевлаштуватись в Україні.

Інформацію про правовий захист громадян, які перебувають за кордоном, про організації та установи, які здійснюють підтримку громадян України за кордоном донесла до присутніх начальниця Бюро з надання безоплатної правової допомоги Роксолана Цвид.

Вона також поінформувала, що у Волинській області громадська організація «Волинські перспективи» впроваджує програми реінтеграції та допомоги мігрантам, що повертаються з-за кордону та займається питанням протидії торгівлі людьми («гаряча лінія»: 0332-255542, e-mail:[email protected].

Учасники семінару подякували за змістовний та інформативний захід. Деякі з них відкрито розповіли, що отримані на семінарі знання їм переосмислити основні життєві цінності.

Коментарі
23 Жовтня 2018, 12:36
нікого не слухайте, в нашій країні в правильному напрямку рухаються лише емігранти...
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024