ТОВ «Волинська ягідка» висадило в Шацькому районі першу плантацію екологічно чистої лохини

20 Жовтня 2018, 15:50
«Волинська ягідка» має намір створити за три роки 260 га ягідників 15817
«Волинська ягідка» має намір створити за три роки 260 га ягідників

ТОВ «Волинська ягідка» висадило в Шацькому районі першу плантацію кущів лохини.

Територія, на якій вже два роки господарює підприємство, розташована біля села Положево. «Волинська ягідка» має намір створити за три роки 260 га ягідників, наразі товариство висадило лохини на першій площі розміром 75 га. Ця подія стала приводом для того, щоб прозвітувати про зроблене перед керівництвом Шацького району, подякувати людям, які обробляли землю і садили лохину, а також оголосити про плани на майбутнє.

В п'ятницю, 19 жовтня, на території господарства було людяно – йшла підготовка до урочистого заходу, на який прибули керівники ТОВ «Волинська ягідка», представник Шацької райдержадміністрації і численні працівники, на яких того дня чекала не лише заробітна плата за виконану роботу, а й немало приємних сюрпризів і смачне частування.


 

Депутат Волинської обласної ради В'ячеслав Богдан перед початком урочистості розповів про старт і початок реалізації ягідного бізнес-проекту:

–Сьогодні ми завершили перший етап нашого проекту, висадивши лохину на площі 75 га. На плантації ми будемо вирощувати 5 сортів ягід, серед яких є ранні, середньостиглі і пізні. Цьому моменту передували два роки напруженої праці з доланням бюрократичних перешкод і нелегкою роботою з підготовки площ під ягідники. В ті часи було багато скептиків, які не вірили в нас, сумнівалися, що ми зможемо реалізувати задумане, критикували. Сьогодні, коли все це позаду, ми вдячні владі і людям, які нас підтримали. Землі Шацького району – екологічно чисті і найбільш сприятливі для вирощування лохини. На них ми виростимо чисті, не забруднені агрохімією, ягоди, які користуватимуться попитом серед споживачів України і цілого світу.


 

Інвестору, який прийшов у Шацький район, подякував від імені місцевої влади Володимир Бугайчук, заступник голови Шацької РДА. Наголосив при цьому, що робочі місця для людей, сплачені податки, засаджені екологічно чистою, смачною і корисною ягідною культурою поля – це гарні показники того, що Шацький район розвивається.

–Виконуючи доручення голови Шацької РДА Василя Голядинця, хочу вручити людям, які трудилися, висаджуючи лохину, нагороди, подарунки і квіти, – підсумував свій виступ Володимир Віталійович.


 

Приємні призи вручив трудівникам і директор ТОВ «Волинська ягідка» Сергій Маїло, подякувавши їм за працю, взаєморозуміння і запросивши на роботу на нових плантаціях.

Агронома підприємства Катерину Андрійчук, яка того дня відзначала свій день народження, В'ячеслав Богдан відшукав на полі. Привітавши працівницю зі святом, подарував їй квіти, подарунок і висловив гордість такими відповідальними фахівцями, які буквально живуть роботою.

7
Агроном Катерина Андрійчук свій день народження зустріла на роботі
Агроном Катерина Андрійчук свій день народження зустріла на роботі

 

А роботи на підприємстві вистачатиме в майбутньому. 

– «Волинська ягідка» не лише вирощуватиме лохину, а з часом займатиметься і її переробкою. Ми до цього йдемо, попри те, що не маємо вагомої державної підтримки, як от фермери з сусідньої Польщі. Радує те, що найближчим часом планується об'єднання в єдину спілку бізнесменів малого і середнього бізнесу. Разом ми зможемо успішно розвивати бізнес, оперативніше вирішувати проблеми і долати перешкоди,  – зазначив В'ячеслав Богдан.







2

4


 

Коментарі
20 Жовтня 2018, 23:18
Спасибі, що є такі приємні інвестори, які по людяному відносяться до людей, дбають про їхній добробут
21 Жовтня 2018, 02:32
показуха.одні будуть горбатитись за копійки інші жирувати--як і все.Головне хоть роботу дадуть положевцям.
21 Жовтня 2018, 12:57
Людяно до людей - це звісно чудово. Але якби трохи більше інформації про ті податки, які нібито сплачуються
21 Жовтня 2018, 22:40
Люди вкладають гроші і ще не зірвали жодної ягоди,а вам вже давай податки.таким інвесторам треба ще й канікули податкові робити і більше землі виділити,а те що землі заростають і втрачають свою цінність наплювати -головне ж здерти по більше з нових "бариг".хто б не був цей інвестор -він вкладає гроші в землю і дає людям роботу на багато років вперед.Весь цивілізований світ розвивається за рахунок таких проектів
23 Жовтня 2018, 03:17
Ще не вспіли посадити а вже жаба проснулась.Хто кого заставляє горбатитись?Не сади картоплю а посади якусь ягоду.Чи ума хватає тільки на те щоб гадості писати.Хтось має бути багатшим а хтось біднішим .В кожного своя голова своя хватка
24 Жовтня 2018, 22:27
Запам‘ятайте! «Екологічно чисте» немає такого поняття! Кажу вам як еколог , візьміть це до уваги! Є такий термін як «екологічно безпечна» продукція.
16 Квітня 2019, 05:36
А як же хімія яка обов'язково вся піде у припять .Ви товариш бондар не подумали,а ще дбаєте про природу україни.СОРОМ
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39