У Шацькій гімназії створили шкільне лісництво

20 Жовтня 2018, 10:40
Працівники Шацького НПП зустрілися зі школярами, щоб розповісти їм про парк та його діяльність 2288
Працівники Шацького НПП зустрілися зі школярами, щоб розповісти їм про парк та його діяльність

Нове шкільне лісництво з'явилося на базі Шацького національного природного парку . Його створили у НВК «ЗОШ I-III ст.-гімназія» смт Шацьк.

Багато дітей хочуть долучитися до лісництва. На сьогодні участь у ньому вже беруть 39 дітей 7-х і 9-х класів, але, зі слів директора школи-гімназії Валерія Михальчука, є ще стільки ж бажаючих. Керівником лісництва було обрано викладача Шацького лісового коледжу ім. В. В. Сулька Ігоря Вільнера, – інформують у прес-службі Шацького НПП.

Працівники Шацького НПП зустрілися зі школярами, щоб розповісти їм про парк та його діяльність. Для ознайомлення учнів підготували презентацію та невеликий фільм про озеро Світязь.

Вирощування саджанців дерев, допомога у посадці лісу, збір лікарських рослин, грибів, ягід, насіння, ознайомлення з різними видами рослин та дерев, розвішування годівничок та шпаківень – такі подальші завдання і робота учнівського лісництва.

На території, яка буде закріплена за шкільним лісництвом, планують зробити обходи, призначити відповідального, щоб максимально показати справжній устрій та роботу парку та сформувати уявлення про фах лісівника.

«Приємно, що учні залучаються до роботи шкільних лісництв, адже вони виховують у дітей дбайливе ставлення до природи, розширюють знання у галузі природничих наук і є однією з найдієвіших форм залучення учнівської молоді до охорони природи», – розповіла директор ШНПП Марія Христецька.

2


 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024