Християнська позиція: чого потребує Україна, аби наблизити перемогу

20 Липня 2022, 17:20
Християнська позиція: чого потребує Україна, аби наблизити перемогу 1569
Християнська позиція: чого потребує Україна, аби наблизити перемогу

Життя багатьох українців радикально змінилось. Люди втрачають свої близьких, помирають діти, інші у сховках. Усе це міститься в одному слові - війна. Ми хочемо це зупинити, та що ми здатні зробити? Що нам для цього потрібно? Що саме потребує Україна, аби настав мир?

Святе Письмо розповідає нам розповідь з життя Ісуса на землі. Апостол Лука зберіг цю історію для нас.

«І коли Він наблизився, і місто побачив, то заплакав за ним і сказав: О, якби й ти хоч цього дня пізнало, що потрібне для миру тобі! Та тепер від очей твоїх сховане це».

Ісус це сказав на під’їзді до столиці своєї держави - Єрусалиму. Для збереження чи набуття миру існують певні речі, але часом люди не сприймають чи не приймають їх.

Хочу запропонувати сім речей, які потребує наша Батьківщина задля миру, добробуту та благословення.

Милосердного Самарянина

Це той, від кого не очікують, а він допомагає: схиляється над тим, хто потребує, не міркуючи достойний він того чи ні, заслужив, чи ні. Сьогодні декотрі міркують спасати, допомагати чи включити максимальну байдужість? Ісус каже, що ближній це – той, кому ти можеш надати допомогу, той хто біля тебе і потребує твого втручання. Україна потребує сьогодні милосердних самарян!

Держав, команд і особистостей, які перев’язують наші рани, платять за нас, створюють умови, щоб ми відновились.

Але й серед українців мають постати милосердні самаряни. Які без всякої упередженості просто допоможуть. Сьогодні багато потребує фізичної, матеріальної чи психологічної допомоги.

Допоки ми живемо у відносному добробуті, пам’ятаймо, що Україна потребує нашої допомоги, щоб був мир.

Читайте також: росія: клініка, діагностика, лікування

Друзів.

Добрий друг готовий ризикувати, йти всупереч чужої думки, своє життя віддати за друга – це справжній друг.

Сьогодні найбільшими друзями виявились Польща і Сполучені Штати.

Сьогодні ми не потребуємо друзів, як у біблійного мученика Йова. Нам не потрібні лише співчуття та бездіяльність або лише критика та осуд наших дій. Це, так би мовити, «експерти на європейських диванах» і зараз багато таких, які сидять далеко від біди, і здалека нас повчають.

На жаль, багато наших знайомих з Білорусії та Росії виявились фальшивими друзями. 

Якщо Ви маєте добрих друзів, не забудьте сказати їм просте щире «дякую». Кожна допомога, кожне добре слово, кожні відправлені злоти, євро чи долари цінні для нас. Подякуйте справжнім друзям.

Молитовників.

Ще одна яскрава біблійна історія, коли Бог казав: «І шукав Я між ними чоловіка, що поставив би загороду, і став би в виломі перед Моїм обличчям за цей Край» (Єз. 22:30)

Варто пам’ятати, Бог шукає людей, таку критичну масу, яка переживає і турбується за свій край.

Так нашій країні потрібна новітня зброя, але не тільки вона, Україна потребує більше ревної, щирої такої палкої молитви.

Погляньте, як багато тепер дивуються: ЗСУ тримає оборону, як? чим?

Приємно чути коли з передової розказують про дивні речі, здається, що сама природа протистоїть окупантам, хтось скаже, що це випадковість, але я не вірю в такі випадковості.

Коли казали, що ми приречені ми стояли, й вистояли, вірю, що Україна тримає оборону і тому, що  тут є ті, хто молиться до Бога.

Читайте також: Бізнес із запахом крові, або «Кому війна, а кому мати рідна»

Богобійних людей, які ненавидять користь, праведників 

Коли намножується праведників будь яка нація радіє, вона буде розвиватись і розквітати. Не можливо творити мир, якщо ти не маєш чистого серця.

Народ буде стогнати і не буде миру в тій країні де є хабарництво та усілякі нечистоти.Україна потребує праведних людей.

До майдану українці найбільше довіряли Церкві, після майдану волонтерам, а зараз ЗСУ далі волонтерам, а потім Церкві.

Звертаюсь до всіх християн в нас є можливість реабілітуватися, виправити помилки, виправитись, щоби нам знову довіряли, відкинути всілякі особисті конфлікти, заради нашої нації. Бажаю, аби  очільниками в нашій державі були праведники, люблячі Бога люди.

Правдивих пророків і проповідників

Якого слова люди найбільше потребують? Потрібні промовці, які людей годуватимуть, а не труїтимуть, підтримуватимуть, а не ламатимуть. Слово віри, в час біди, українці потребують. Коли приходить відчай, потрібне душевне одужання постраждалим. Примирення необхідно тим, хто ворогує, адже лише в єднанні ми сильні.

Слово благодаті ‒ не страшилки. Після розмови люди нехай люди не  панікують, збираючи валізи та готові втікати, коли за ними ніхто не біжить. Не нагнітаймо ситуації.

Будьмо сміливими та відважними, щоб викрити зло та підтримати добро!

Міцної сім'ї.

Міцна сім’я – міцна держава.

Близько 50% українців розлучені й цей відсоток зростає. Хто в другому шлюбі відсоток розлучення зростає до 73%, відповідно хто в третє в шлюбі ризик розлучення близько 90%, що збільшує кількість сиріт.

Чому так?

Виділяють п’ять основних причин конфліктів в сім’ях:

  • Роль, функції та задачі чоловіка й дружини в сім’ї
  • Інтимні стосунки
  • Гаманець
  • Втручання третьої сторони
  • Виховання дітей

П’ять основних принципів міцної сім’ї:

Любов,

Прощення,

Повага,

Покора жінки чоловіку,

Відповідальність чоловіка за сім’ю.

Міцної церкви

Ціль церкви під час війни:

  • Філантропічна, цебто доброчинність любов до людей.
  • Благовістя, бо не хлібом єдиним живе людина. Необхідно задовільняти духовні потреби.
  • Пророча в довгостроковій перспективі. Ми, як християнська держава очікуємо приходу Ісуса Христа, не забуваємо про кінець, та про прекрасне майбутнє яка чекає кожного хто вірить, нехай ці слова будуть на підкріплення кожного надломленого, та кожного де мотивованого.

Тримаймося, нам Бог помагає!

Олександр Черняк
(За матеріалами лекції 
військового капелана Олександра Гроца)

Читайте також: Війна змусила всіх стати до опору й оборони – Шацький селищний голова

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024