Полюбіть листопад – він чудовий

21 Листопада 2021, 16:41
У розпалі листопад 2987
У розпалі листопад

У розпалі листопад. На противагу жовтню він не тішить нас золотисто-багряними кольорами та погожими днями. Відсутність достатньої кількості сонячного світла та тепла, голі дерева та мряка, холод та перші морози погіршують не лише фізичний, а душевний стан.

Разом із останнім листям падає і настрій. Його пригнічує не лише природа, а й страх від невтішних прогнозів спалаху «ковідної» пандемії та примусових щеплень. Ми легко піддаємось емоціям і невимушено впускаємо у свій дім осінню депресію, врятуватися від  якої допоможуть не лише гарячий глінтвейн, чай чи кава, а  дружні бесіди у задушевній компанії, обійми рідних, коханих людей та тепло їхніх рук.

Але буває й так, що поруч нікого немає. Тоді слід налаштувати свою внутрішню енергію на потрібний лад. Можна уявити себе на тихому березі безлюдного Світязя, де полохлива хвиля, виспівуючи ліричну мелодію, лагідно торкається ваших ніг, а теплий вітерець та сонечко по черзі цілують обличчя... Ви розчиняєтеся у цьому блаженстві, забуваєте про  осінній смуток та усі негаразди, і коли повернетеся у реальність, то настрій та погода за вікном вже не здаватимуться такими похмурими. Так само «відірватися від землі» допоможе цікава книга, фільм або улюблене хобі.

А можна й справді прогулятися прибережною смугою будь-якого озера - вибір за вами. Так, у нас немає розважальних закладів, кінотеатрів, театрів та арт-галерей, проте є багато чудових мальовничих місцин. Зручний теплий одяг та термос із гарячим трав’яним чаєм дозволять якнайдовше насолодитися природою. Аби не сумувати наодинці, візьміть із собою чотирилапого друга. Він обов’язково віддячить за це своїми невимушеними веселощами.

Також не слід забувати про втілення усіх найзаповітніших бажань. Пригадайте, про що ви мріяли у дитинстві. Можливо, ви забули, як хотіли стати відомим художником, письменником чи кулінаром. Отож, спробуйте намалювати картину, написати книгу чи приготувати найекзотичнішу страву в домашніх умовах.

Та все ж не слід робити передчасні прогнози. Інколи холодний та непривітний листопад може видатись по-дружньому теплим, і це залежить не від його погодних примх, а від нас самих. Він, як і будь-який інший місяць, заслуговує на любов. Адже попереду зима, а з нею й низка новорічних свят. У листопаді ми всі думками переносимось у грудень. І поки хтось вже продумує меню для новорічного столу, декорації на свята та подарунки близьким, інші просто чекають першого снігу.

Тож насолоджуйтесь життям, втілюйте мрії в реальність, не бійтеся чогось нового – і тоді навіть похмурий місяць буде здаватись яскравим та сонячним.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром