Ніна Корець: «Я готова відкривати людям світ власної творчості»

13 Квітня 2018, 13:00
2891

Знайомтесь – Ніна Корець, методист Шацького будинку дитячої та юнацької творчості, яка нещодавно зайняла ІІ місце на обласному етапі всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів «Джерело творчості».

Ніна Миколаївна – людина креативна і працелюбна, тому це змагання далеко не перше, в якому брала участь та перемагала, – пише «Новий погляд+».

– Конкурси дають можливість оцінити свій рівень розвитку в тій чи іншій сфері. Особливо тоді, коли твої роботи оцінюють справжні майстри своєї справи, у компетентності яких не виникає жодних сумнівів. Звісно, приємно перемагати, а ще це є хорошим стимулом для росту та розвитку, – розповідає методист, яка любить свою справу.

До речі, на початку цього року вірш «Крізь обрис світлин чорно-білих» визнано найкращим у VІІІ Міжнародному поетичному конкурсі «Чатує в століттях Чернеча гора». Попередньо Ніна Миколаївна була лауреатом цього ж конкурсу з поезією «У рим скупій межі». Трохи раніше – у Міжнародному конкурсі «Стоп цензурі, громадяни за вільні країни», вірш «Чеснот не терпить корупційний світ» також визнано найкращим у своїй категорії, а всього надійшло 570 робіт із 89 країн. Отримала визнання й поезія «Такого щем не видів» на конкурсі гумористичних віршів «Щиро без обиняків». Про силу слова йдеться у поезії «У рим скупій межі»:

Коли розхристаній душі куди вже гірше,

Весь біль у рим скупій межі втискаю в вірші.

Снує безсоння колоброд крихку магічність,

Що з пригорщ зоряних щедрот сипнула вічність.

В шалений вир мінливих днів летять завчасу

У таїну живильних слів крізь склянку часу

До тих, хто все ж не зашкаруб в шорсткому світі –

Спасінням від невдач і згуб тендітним світлом.

Йду по віршованій стежі крізь лезо болю,

Життя у рим скупій межі втискає долю…

На питання, чому вибір припав на творчу роботу з учнями, Ніна Корець відповіла:

– Це найбільш вдале поєднання саме для мене. Тут я можу працювати з обдарованими вихованцями, допомагати їм розкриватися назустріч світові. Немає неталановитих дітей, у кожної є щось дуже цікаве й особливе, але, окрім цього, потрібне також уміння трудитися. Здібності без праці навряд чи дадуть хороші результати. Сьогодні в учнів є великі можливості у пізнанні світу. Проте у них чомусь є так само великий страх відкриватися людям. Хоча я добре розумію, як нелегко наважитися представити свій твір на широкий загал. А ще робота методиста у будинку дитячої та юнацької творчості дає можливість застосовувати власне уміння передавати всю красу оточуючого світу на папері у віршах та прозі, які я пишу вже давно. Коли бачиш щось гарне, відразу виринають ті образи, в яких це найкращим чином можна передати людям. А красу я звикла помічати навколо себе скрізь ще змалечку. Перший вірш написала у другому класі. Школяркою за день прочитувала по чотири-п’ять книг, ще й із м’ячем встигала побігати на вулиці, уроки вивчити, допомогти з хатньою роботою. Була звичайною активною дитиною, – пригадала співрозмовниця.

Виявляється для Ніни Миколаївни досі найважчий крок – представити свої роботи на конкурс. І це після кількох перемог на міжнародних рівнях.

– Розумієте, до своєї роботи завжди високі вимоги, а після перемог – то й поготів. Уже розумієш, що рівень майстерності потрібно постійно підвищувати. Я раніше багато писала, як то кажуть, «у шухляду». Більше для себе, для розвитку майстерності. Лише накопичивши певний досвід, спробувала показати власні творіння світові. Зараз розумію: так і мало бути. Для того, щоб щось передавати, потрібно спочатку назбирати «свій світ» та переосмислити його, – зауважила Ніна Корець.

Секрет успіху у здійсненні мрії в письменниці полягає, в першу чергу, в постійній праці над собою.

– Займатися потрібно тою справою, яка тобі найкраще вдається і неодмінно вірити в себе. Не бійтеся розкриватися людям, кожен із нас має право на власний внутрішній світ. А ще помічайте навколо себе красу, – підсумувала розмову Ніна Корець.

От і отримали ще один секрет успіху від людини, яка здійснює свої мрії кожного дня. Він, як і всі попередні, на перший погляд здається простим і звичайним. Що ж, а ви спробуйте його застосувати. 

Світлана ЛОНЧУК

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024