У Шацьку має бути сучасний селищний стадіон

21 Січня 2018, 15:20
Можливо, таким стане в близькому майбутньому Шацький селищний стадіон 5267
Можливо, таким стане в близькому майбутньому Шацький селищний стадіон

Люди, які знаються на спорті, завжди скажуть, що футбол – це король спорту, а легка атлетика - королева. Якщо футбол останнім часом в районі не дуже радує нас своїми результатами, то легка атлетика має всі підстави для подальшого розвитку у новітній історії районного спорту.

Вагомим підґрунтям для цього є розроблена та затверджена на сесії обласної ради Програма розвитку спортивної інфраструктури Волині, до якої включена і реконструкція Шацького селищного стадіону, – пише «Шацький край» за 20 січня 2018 року.

Якщо цей проект вдасться втілити в життя, то на головній спортивній споруді району будуть облаштовані чотири бігові доріжки (400 м) із сучасним поліуретановим покриттям, волейбольні та баскетбольні майданчики із перепрофілюванням під тенісний корт, футбольне міні-поле із штучним покриттям тощо. Вартість проекту складає близько 7 млн. грн. (ціна постійно збільшується через здешевлення в обмінниках гривні по відношенню до євро). Фінансуватися роботи мають з обласного, селищного бюджетів та благодійного фонду.

Шацький селищний стадіон включений у ТОП-5 споруд області на цей рік, де можуть вестися роботи за згаданою програмою. Утім, чи буде фінансування, ще питання. Усе буде залежати від названих владних структур - Волинської обласної ради та Шацької селищної ради, або, наприклад, народного депутата України Степана Івахіва, на виборчий округ якого з соцеконому виділено на цей рік 30 млн. грн. Чому б не пролобіювати це питання перед ним нашими владними структурами? Є минулорічний приклад виділення коштів з його виборчого фонду на облаштування в Шацьку скверу ім. Т.Шевченка. І ось маємо місце, яке стало окрасою районного центру. Чому б не окультурити ще одне таке місце, що дасть потужний поштовх у розвиткові фізичної культури та спорту в районі. Та й стадіон зможе заробляти гроші на себе від приїзду на збори до озерного краю легкоатлетів та футболістів.

Про це та про інше говорив минулого тижня гість з Луцька - президент Федерації легкої атлетики Волинській області, віце-президент Федерації легкої атлетики України Володимир Рудюк. Він зустрівся з тренерським колективом Шацької ДЮСШ на чолі з в.о директора Сергієм Стадніком. Відвідав групу дітей, які є вихованцями новоствореного відділення легкої атлетики в Шацькій ДЮСШ.

1

 

Група дітлахів прийшла до спортивної зали Шацької ДЮСШ і після розминки роздивлялася на гостей з Луцька.

«Діти, а чому вам сподобалася легка атлетика?», - запитує їх тренер перед початком занять.

«Це весело і здорово», «Бо хочу бути найшвидшим», «Я у футбол граю, то тренер сказав, що треба навчитися бігати правильно», - відповідають, перебиваючи один одного.

- У Шацьку щойно відкрили відділення легкої атлетики у спортшколі. Проблемою було відшукати й тямущого тренера. Але відчувається, що Віктор Пахалюк на своєму місці. Діти линуть до нього, а в самого Віктора Васильовича гора планів та сподівань, як-то кажуть «очі горять». Що казати, якщо за декілька тижнів у секцію легкої атлетики записалося 58 дітей віком від 9 до 16 років, - говорить Володимир Рудюк, коли ми вийшли з ним на вулицю та перейшли похапцем при сильному вітрові на селищний стадіон.

Віктор Пахалюк
Віктор Пахалюк

Вихованці відділення легкої атлетики Шацької ДЮСШ
Вихованці відділення легкої атлетики Шацької ДЮСШ

 

А ще він пообіцяв підтримати секцію і тренера методичними матеріалами, проведенням майстер-класів провідних волинських легкоатлетів.

- Як і в більшості райцентрів чи містечок Волині займатися спортом у Шацьку по-сучасному і комфортно наразі ніде. Є точки росту і об’єкти, якими можна гордитися на всю країну. Але шкільні стадіони в селах і райцентрах зазвичай нагадують далеке радянське минуле. А поруч Польща і з її «орликами» - невеличкими мультифункціональними аренами. Такими, які з’явилися у наших Маневичах, Нововолинську, Камені-Каширському, Любешові, Луцьку. Спільне фінансування територіальних громад, обласного бюджету та державного здатні дати надію таким дітям, які, як у Шацьку, відірвалися від комп’ютерів та телефонів і хочуть займатися легкою атлетикою.

Два роки тому у Шацьку перебувала делегація провідних державних тренерів Федерації легкої атлетики України. Вони констатували, що курортне містечко за наявності відповідної інфраструктури цілком придатне для проведення зборів кращих спортсменів країни.

Віктор ГРИЦЮК

2

2

 

 

 

 

Коментарі
12 Серпня 2018, 06:45
Чекаю на таку розбудовку)))<br/>Якщо так буде, то Шацьк буде на першому місці по всьому виду спорту і завжди я впевнений в цьому)
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром