Сергій Стаднік: "Шацька спортивна школа славиться своїми веслувальниками"

25 Жовтня 2017, 15:00
3060

Сьогоднішнім моїм співрозмовником є виконувач обов’язки директора Шацької дитячо-юнацької спортивної школи Сергій Стаднік, який розповість про теперішнє життя закладу.

Про це пише Світлана Лончук у газеті «Новий погляд+» за 21 жовтня 2017 року.

Які напрямки роботи Шацької ДЮСШ?

– Наша спортивна школа забезпечує розвиток здібностей вихованців в обраному виді. Нині у закладі працює три відділення: веслування, дзюдо, футбол. Згідно зі статутом можуть ще працювати інші: легкої атлетики, баскетболу, волейболу. У батьків були прохання відкрити групу гімнастики для дівчат. Проте зараз немає фінансування для введення штатних одиниць спеціалістів, які могли б працювати у цих видах.

Які, на вашу думку, найболючіші проблеми спортивної школи ?

– Основна – комплектування штату тренерів. Були такі, що стосувалися підбору керівника дзюдоїстів, зараз питання вирішилося. Досвідчених тренерів маємо лише у відділенні веслування – це Василь Жипа, Микола Романович і Леонід Цюп'ях, вихованці яких постійно здобувають перемоги на всеукраїнських і міжнародних змаганнях.

– Веслування − це той вид спорту, який є гордістю Шацької ДЮСШ?

– Так. Це те, чим дійсно можна пишатися. В нинішньому році проводили уже 31 Всеукраїнський меморіал з веслування на байдарках та каное пам'яті чемпіонки України Галини Зуб. Ці змагання у нас на даний час єдині такого рівня. І наші діти досягають втішних результатів. Крім того, веслувальники щороку беруть участь у 6-7 змаганнях всеукраїнського рівня. На жаль, поки що лише це відділення приносить бали для спортивного рейтингу району.

– Що дають такі змагання?

– Найголовніше – досвід учасникам. Ніякі тренування не замінять саме досвіду участі у змаганнях як для дітей, так і для тренерів. Можна добре підготувати спортсменів, але якщо вони не беруть участі в змаганнях, то все це, як заочне навчання без практики.

– Скільки тренерів працює та скільки дітей займається в школі?

– П’ять керівників, три у відділенні веслування, по одному тренеру − дзюдо і футбол. У минулому навчальному році займалося 122 дитини. До 1 жовтня продовжувалася комплектація груп на новий навчальний рік. Всі охочі могли звернутися до тренерів спортивної школи. Навіть якщо ваші діти не стануть чемпіонами, то заняття спортом допоможе їм отримати корисні навички і зміцнити своє здоров’я.

– Як оцінюєте матеріально-технічну базу закладу?

– Вона порівняно в задовільному стані, але спортивний інвентар зношується, завжди потрібно щось оновлювати. За останні кілька років були докуплені човни, проте катастрофічно не вистачає весел. Частково забезпечені м’ячами. Необхідні нові сітки на футбольні ворота. Потребують доукомплектування медичний кабінет школи і спортзали. Допомагали обласна федерація футболу і дзюдо. Місцева влада обіцяє підтримку в цьому напрямку. Словом, працювати є над чим.

Бажаємо Сергію Вікторовичу і школі, яку він очолив, успіхів і високих спортивних досягнень.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024