Інопланетні гості добряче налякали шачанина

02 Липня 2016, 22:00
1659

Чи не всі земляни хоча б раз у житті замислювались – а чи є ще життя у великому на незвіданому космосі? Тим паче, що приводів для роздумів є чимало, адже частенько ходять чутки, що в тому чи іншому місці бачили НЛО – неопізнаний літаючий об’єкт.

2 липня відзначають  своє професійне свято уфологи – ті, хто досліджує та вивчає випадки появи загадкових візитерів з космосу. Ця дата пов’язана з тим, що, вірогідно, наприкінці червня або на початку липня 1947-го року в пустелі поряд з містечком Розвелл американського штату Нью-Мехіко впав дивний об’єкт. Багато хто впевнений, що там розбилась «літаюча тарілка» з інопланетянами.

Як стверджують деякі очевидці, інопланетні гості бували і на Волині. «Таблої Волині» поцікавився, де ж у нашій області бачили «летючі тарілки».

Шацька «пластина»

Озерний куточок Волині славиться своїми грозами. Як гримить то вже гримить: гарно, потужно і моторошно. Саме під час такої грози дивну пластину, яка «висіла» у повітрі, помітив житель одного з невеличких сіл на межі Шацького та Любомльського районів Анатолій Сергійович. Було це наприкінці 70-х. Анатолій, ще тоді зовсім юний, виконував надзвичайно важливу для родини місію – пас корів. Гроза найшла несподівано і хлопе розгубився, адже  був сам у полі.

«Налякався спершу, бо ж і бігти нема куди – всюди рівнина. Здалеку дерево невелике помітив та й хутко погнав до нього. Хоча й то було неправильно, бо ж блискавка як зарядить, то біда може бути. І от, коли до того дерева лишалося метрів сто, щось як заскреготить. Так, ніби скло металом деруть. Я аж вуха закрив – такий звук гучний і неприємний був. Дивлюсь – а над тим деревом з’явилася така величезна сіра ніби пластина. Висіла на одному місці, звідки взялася навіть і не знаю.

Я зупинився. Та пластина повисіла, а потім почала якось так блимати дивно. І тут від неї і до землі ніби лазером чи блискавкою як шугане! Аж іскри по землі пішли. Я навіть перехрестився. І після цього вона просто зникла.

Я глядь – а дерева нема! Як і не було! Я вже тоді плюнув на грозу, поле і корів як дременув додому! Біг, падав, коліна поздирав, але страх в мені сидів дикий! Вдома почав рідним розказувати, то ніхто не вірив. Казали, що по ввижалося, бо грози налякався…»,  – пригадує Анатолій.

Уховецькі кола

В липні 2011 року в інтернет-виданні ZIK з’явилась публікація про дивні кола, які виникли посеред поля поблизу села Уховець, що на Ковельщині.

Два кола діаметром близько півтора десятка метрів першим виявив голова місцевого сільськогосподарського ТзОВ імені Васюти Василь Вовчик. Їх походження – невідоме. Однак місцеві мешканці з гумором кажуть: «НЛО прилітав».

Від офіційних коментарів правоохоронці Волині та влада утрималися. Щоправда, голова Ковельської РДА Іван Смітюх телефоном зізнався ЗІКу, що йому повідомили про появу таких кіл в Уховецьку. 

Камінь-Каширські промені

Між селами Нуйно, Велимче та Бузаки розташований такий собі трикутник з лісу та невеличких озерець. Охоплює він частинки Ратнівського та Камінь-Каширського районів. Саме в тих лісах з інопланетними «гостями» зустрілося подружжя Ващуків.

Про цю історію Таблоїду Василь та Марія розповіли неохоче, мовляв, люди їхню історію всерйоз не сприймають, ще й пальцем біля скроні крутять, мовляв, божевільні. Події того дня і чоловік, і жінка пам’ятають так, ніби це було вчора.

«Ми зібралися до лісу. Хотіли собі зробити невеличкий відпочинок. Діти якраз перебували на навчанні в інших містах. БУв кінець весни, ліс в цю пору гарний. Ми взяли канапки, рядно та курку, хотіли розвести багаття і посмажити. Все йшло дуже добре. Ми собі полягали, розмовляли, згадували молодість. Незчулися, як заснули. Першою прокинулась Марійка. Розшурхала мене і ми стали швиденько збирати сміття в пакети, ряднину, рештки їжі. Вже сутеніло і тут Марія каже, що тихо дуже. Я теж звернув увагу, жодного пташиного голосу, жодна гілочка не тріснула. Мертва тиша якась стала.

Ми прискорилися і вже почали йти як здалеку за деревами щось блимнуло.  Я подумав, що, можливо, хтось з ліхтариком ходить. А тут вогники зі всіх сторін почали мерехтіти.

Я, хоч і мужик, а волосся на голові заворушилося! Марія від переляку вся труситися почала. Ми давай швиденько, швиденько з того лісу вибиратися крізь ті вогники. І тут в один момент кругом нас ніби тоненькі промені від землі і до неба з’явивилися. І звук такий пролунав, щось середнє між скрежетом і пищанням. За буквально секунди три все зникло.

Ми добігли до кінця лісу, вже вийшли на дорогу і тоді тільки обернулися. Ліс шумів, гомонів, як і раніше… », – розповідає Василь. 

Луцькі блимаючі кулі

У це важко повірити, але є чимало тих, хто стверджує, що бачив НЛО прямо в Луцьку. Пригадуємо випадок, коли мешканці привокзального району та району Варшавського ринку забили на сполох, мовляв, щоночі над їхніми будинками мигтять величезні кола. Дехто переконував, що це «100% прибульці!» і вони придивляються до лучан. Звучали навіть думки про напад із космосу. Але буквально за кілька днів виявилося, що напад переноситься, бо кола – всього лише світло від ліхтарів торгового центру «Варшавський»…

Проте особливо вперті переконують – НЛО в Луцьку буває!«Яскравий об'єкт жовтого кольору спостерігався у повітрі хвилин 15-20. На «китайський ліхтарик» не схоже – «висів» нерухомо на одному місці. Відео не проходило обробку ні у якій програмі. Зафільмовано камерою iPhone 3gs», – описав його автор.Ніхто не може бути впевненим ані в правдивості, ані в безглуздості усіх цих свідчень. Адже жоден науковець ще не опротестував думку про те, що ми у космосі не одні. Тому, якщо ви побачите колись щось отаке незрозуміле, задумайтесь – можливо, ви є свідком візиту позаземних цивілізацій!

І, головне, аби вони прилітали мирно. А не так, як у «Дні Незалежності»… 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024