Сергій Карпук: «Громаду позбавляють права розпоряджатися своєю землею»

30 Червня 2016, 19:14
1399

На  засіданні постійної комісії з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин розглядалося звернення мешканців села Мельники Шацького району щодо відкриття масиву для садівництва на території селищної ради та про розподіл земельних ділянок для подальшої передачі у власність учасникам АТО в урочищі Пісоцький ліс.

Як інформує Волинська обласна рада, позицію громади села представляв  на комісії, що відбулася сьогодні, 30 червня, голова Шацької районної ради Сергій Карпук. Він зазначив, що  землі, на які претендують атовці,  належать до резервного фонду, більше того, вони є непридатними для садівництва.

Ветерани АТО заявили, що мешканці села Мельники, які, у свій час, виступали проти мобілізації, не мають морального права відмовляти атовцям у їхніх преференціях, гарантованих державою.

-Проблема не стільки в землі, а у ставленні до воїнів АТО. Ми воювали на Сході в тому числі й за те, щоб мешканці Мельників могли спокійно здійснювати свою діяльність. А ними сьогодні керують звичайні меркантильні інтереси. Патріоти -- не ті, що носять вишиванки, а ті, хто цінують людей, які відстоюють незалежність своєї країни, -- відзначив атовець Сергій Пращур.

Він та його колеги почали звинувачувати Сергія Карпука в тому, що він як посадовець не доносить їхньої позиції до громади села. Голова Шацької районної ради відповів, що не заперечує прав атовців, але відстоювати інтреси громади Шацького району також змушений.

-В нас утворили об'єднану громаду. Коли ми наважувалися на цей крок, то постійно чули, що будемо самотужки вирішувати земельні питання, а тепер виходить так, що громаду позбавляють цього пріоритету, -- зазначив голова райради.

Він також повідомив, що в ситуації вже розбиралися представники ОБСЄ і пристали на бік мешканців Мельників.

Нагадаємо, що голова постійної комісії Віталій Заремба порадив голові Шацької районної ради посприяти в пошуку компромісу між атовцями та жителями села і вирішити конфлікт на користь бійців АТО.

 

Коментарі
01 Липня 2016, 19:39
Наглість , не мае меж...В нас ще демобілізовані військовослужбовці із Шацького району не одержали земельних ділянок під садівництво, але цілий масив в Пульмі розданий "іногороднім" військовослужбовцям... Ще мало...
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024