Час збирати липовий цвіт

20 Червня 2016, 15:00
5896 Джерело: intvua.com

На вулицях уже пахне липа. Спробуйте підійти ближче до дерева - і у вас спрацюють не тільки рецептори нюху, а й слуху. Це гудуть бджоли, даючи сигнал людям, що ароматні липові суцвіття вже дозріли.

Важливо вловити цей оптимальний момент для збору, коли квіти тільки-тільки починають розкриватися. І не спізнитися, бо за тиждень, замість цілющої сировини, можете зібрати пересушені на сонці і з мінімальним вмістом корисних речовин мертві квіти.

Знавці рекомендують збирати тільки здорові суцвіття і робити це радять якнайдалі від автомобільних трас і доріг. Тоді липовий цвіт, на якому не осіли автомобільний пил і вихлопні гази, принесе максимум користі.

Важливо  правильно висушити зібране. На горищі або під навісами. Головне, щоб температура не була вищою за 45 градусів – це дозволить зберегти ефірне масло в суцвіттях. Сухоцвіт слід зберігати у пакетах з паперу, мішечках з натуральних тканин чи в скляних банках.

Якщо взимку заварений з липи чай матиме насичений червонуватий колір, сильний аромат і через декілька днів вживання вилікує кашель – ви все зробили правильно.

Поспішайте! 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром