Штрафуватимуть тих, хто збирає чорниці гребінкою

18 Червня 2016, 10:00
3723 Джерело: kuluarbc.com.ua

У лісі – пора дозрівання чорниць, а отже – сезон їх заготівлі. Шачани і жителі району збирають чорниці, аби вдосталь їх поїсти, зробити запас вітамінних ягід на зиму, а надлишок продати. 

Прес-служба Волинського ОУЛМГ інформує,  що багато збирачів ягід використовують для цього спеціальний ручний інструмент, схожий на гребінку, що, до речі, завжди було заборонено, адже це приладдя нещадно рве кущі та псує ягідник. А на початкових етапах дозрівання чорниць у гребінку потрапляють іще рожеві і зелені ягоди, при цьому відчутно погіршується стан чорничників.

Тож працівники лісової охорони закликають не наносити шкоди лісовим рослинам, не використовувати гребінки під час збору ягід, щоб не виснажувати кущі, а також наголошують, що за порушення, згідно зі статтею 70 КУпАП, громадянам доведеться сплатити штраф.

Коментарі
21 Червня 2016, 00:21
Стаття 70. Самовільне сінокосіння і пасіння худоби, самовільне збирання дикорослих плодів, горіхів, грибів, ягід<br/><br/>[Кодекс України про адміністративні правопорушення (КУпАП). Науково-практичний коментар.] [Стаття 70]<br/>Самовільне сінокосіння і пасіння худоби в лісах і на землях державного лісового фонду, не вкритих лісом, самовільне збирання дикорослих плодів, горіхів, грибів, ягід і т. ін. на ділянках, де це заборонено або допускається тільки за лісовими квитками, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.<br/><br/>Збирання дикорослих плодів, горіхів, ягід і т. ін. з порушенням установлених строків їх збирання – тягне за собою накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.<br/><br/> І ДЕ ТУТ СКАЗАНО ПРО ЗАБОРОНУ ГРЕБІНОК
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром