Шацьк – в очікуванні сезону відпочинку

13 Червня 2016, 09:00
2804 Джерело: volyn.tabloyid.com

У курортному Шацьку ще тиша і спокій. Та за тиждень-другий в озерах прогріється вода, на повну силу запрацюють об'єкти сфери туризму, з усіх куточків країни приїдуть відпочивальники. Чим живе Шацьк у передсезоння?

 Як повідомляє Таблоїд Волині, селище міського типу Шацьк мало хто сприймає окремо від
цілого комплексу населених пунктів та місць відпочинку, який називають Шацькими озерами. Сусіднє село Світязь, та й, власне, озеро Світязь – головні об’єкти, які змушують туристів їхати на північний захід Волині.
 
Площа селища – лише п’ять квадратних кілометрів, населення – 5 370 мешканців. Існують різні версії, чому Шацьк має таку назву. Одні вважають, що вона пов’язана із болотистою місцевістю, через яку люди йшли і «шаталися», інші навпаки переконані, що назва походить від красивої, «ошатної» місцевості. Дехто припускає, що вже в давні часи розуміли, що ці краї – справжній скарб (а слово скарб німецькою «schatz»).
 
Шацьк зустрів майже абсолютною тишею, спокоєм та відчиненими дверима у всі адмінприміщення. На порозі рідко зустрічали посадовці, гостинно відкриті будівлі частіше дивували порожнечею. Це, мабуть, стало головним враженням про Шацьк: видається, що з нього виїхала добра половина людей; селище ніби живе повноцінним життям, а навколо – порожньо і тихо. А, може, справа у туристах, яких підсвідомо не вистачає для повноти картинки?

3

3

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024