Депутати не погодили рішень головного управління Держгеокадастру про виділення земельних ділянок у Шацькому районі

12 Червня 2016, 19:00
Озеро Пісочне межує з привабливими землями сільськогосподарського призначення 2111 Джерело: pisochne.net
Озеро Пісочне межує з привабливими землями сільськогосподарського призначення

1 червня було скликано позачергову сесію Шацької селищної ради. Підстава – необхідність оперативного реагування на лист головного управління Держгеокадастру у Волинській області, який селищна рада отримала напередодні. Селищний голова Сергій Віннічук та спеціаліст ІІ категорії із земельних питань Ярослав Крат поінформували депутатів про зміст листа, в якому на розгляд обранців громади було представлено декілька запитів головного управління Держгеокадастру про погодження передачі у власність земельних ділянок, розміщених за межами населених пунктів селищної ради.

У документах йшлося про землю сільськогосподарського призначення площею 2,0 га за межами с. Мельники (1 заява), 20 га за межами с. Плоске (8 заяв від мешканців смт Головне Любомльського району, сіл Острів’я, Ростань та Перешпа), 15,89 га за межами с. Мельники (94 заяви від громадян, місце прописки яких не вказано).

Депутати, вислухавши думку представників громади, взявши до уваги юридичне обгрунтування, озвучене Сергієм Боярчуком, юрисконсультом Шацької селищної ради, під час голосування відмовили головному управлінню Держгеокадастру в наданні згоди на розробку технічної документації із землеустрою на земельні ділянки орієнтовною площею 37, 8981 га.

Ділянки за межами села Мельники (урочища Ліси та Пісоцький ліс) належать до резервного фонду земель державної власності. Фонд було утворено з метою задоволення потреб пайовиків, які не включені в списки для розпаювання, а також працівників підприємств, установ та організацій, закладів освіти, культури, охорони здоров’я і пенсіонерів з їх числа. Відповідно до приписів ч.11 ст. 25 Земельного кодексу України резервний фонд призначається для подальшого перерозподілу землі та її використання за призначенням. На даний час процес розпаювання земель не завершено, -- відзначив Сергій Боярчук.

До речі, проти виділення земельних ділянок іногороднім учасникам АТО на території громадського пасовища висловилися жителі с. Мельники (є відповідне звернення з підписами) та ветерани АТО Шацького району. Також на прийняття рішення вплинуло звернення Глави адміністрації Президента України, яким рекомендовано надавати землю учасникам АТО, мобілізованим із Шацького районного військкомату, та співзвучне із зверненням рішення сесії селищної ради.

Не погодили депутати і надання земельних ділянок загальною площею 20 га за межами села Плоске, оскільки хотіли б заслухати заявників, які начебто бажають займатися на цих землях садівництвом. А останні на сесію не прибули.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024