Розбирають будинок космонавтів на світязькому острові

11 Червня 2016, 16:10
Демонтаж у розпалі 7963 Джерело: volynnews.com
Демонтаж у розпалі

Від двохповерхового будинка на острові, що знаходиться посеред озера Світязь, наразі залишився лише перший поверх. Решту - демонтували. У планах - розібрати його повністю.

Як повідомило Інформаційне агентство Волинські Новини, будинок, який є пам’яткою історії, днями почали розбирати працівники Світязького лісництва. Цю інформацію підтвердив директор Шацького національного природного парку Володимир Захарко.

Чиновник розповів, що мають на меті перевезти будинок на хутір Гушовський, там його зібрати і довести до ладу.

Звели цей будинок ще у далекому 1961-ому -- для відпочинку радянських чиновників. Окрім того, є факти, що тут, на острові, перебували космонавти – Павло Попович та Юрій Артюхін. Повернувшись із навколоземної орбіти, звідки спостерігали й за Шацькими озерами, обоє відпочивали на озері Пісочне. Пізніше вирушили на острів, який розміщений посеред Світязя. Дехто каже, що розмірковували над майбутніми польотами людей на Марс, але підтверджень таких фактів немає.

Коментарі
29 Травня 2018, 12:20
Вони міркували про політ на Марс за добрім гранчаком місцевого самогону під шашличок та вугрів смажених в усі зварених.,а взагалі то Попович був самим компанейским у загоні космонавтів ... Ще є нащадки тих людей у Світязі які з ними спілкувалися... Були навіть нічні запливи з неводом по рибу...
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024