22 липня в Шацьку: день народження в депутата Шацької райради Олексія Писачука

22 Липня 2018, 09:40
Олексій Писачук 2850
Олексій Писачук

Цитата дня: «Якщо правильно пояснити людям «навіщо», то вони завжди знайдуть спосіб «як». Джордан Белфорт.

Цей день в історії:

1819 — відбулася прем'єра вистави Івана Котляревського «Наталка Полтавка».

1921 — в газеті «Селянська правда» з'явився перший фейлетон Остапа Вишні.

1942 — радянські війська залишили місто Свердловськ Ворошиловградської області (нині Довжанськ Луганської області), після чого Вермахт зайняв усю територіюУРСР.

1944 — завершилася битва під Бродами між 13-м корпусом 4-ї танкової армії Вермахту, у склад якого входила дивізія СС «Галичина», та червоноармійськими військами 1-го Українського фронту.

1944 — Створено Міжнародний валютний фонд.

2014 — місто Сєвєродонецьк звільнено від терористів ЛНР.

Іменинники: Олександр, Андрій, Іван, Кирило, Костянтин, Михайло, Федір.

Сьогодні день народження в депутата Шацької районної ради Олексія Сергійовича Писачука. Район.Шацьк вітає іменинника і зичить удачі, перемог і всіх життєвих благ!

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Негода наробила лиха в Шацькому районі

Знеструмлені села, розкриті дахи будівель, пошкоджені паркани, повалені дерева, - це лише частина тої школи, яку завдала стихія.

Погода 22 липня

Небо, ясне у Шацьку вранці, затягнеться хмарами усередині дня та погода буде похмурою до самого вечора. Без опадів. Температура +21...+25.

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять священномученика Панкрата і Кирила. На Панкрата і Кирила пробують перші огірки з городу. У народі цей день називався чорничним, оскільки з 22 липня починали збирати чорницю. За народним повір'ям, "чорниця відводить від живота лихо", вона "лікує виразку шлунку, чистить кров, відновлює роботу печінки". Наші пращури помітили, якщо цей день спекотний, то у грудні варто чекати на сильний холод.

 

 

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром