Реформа медицини, Шацький парк та роздержавлення газети: в Шацьку відбулася сесія районної ради

19 Липня 2018, 16:00
2340

Понад чотири години без перерви працювали депутати Шацької районної ради вчора, 18 липня, аби розглянути усі питання порядку денного чергової сесії. 

Головував на сесії голова районної ради Сергій Карпук, а участь у ній взяв голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець. Всього на сесію з 26 депутатів прибув 21 народний обранець.

Традиційно заслухали депутатські запити. Як і минулих сесій, звучали вони від депутатів Олександра Наумича, Сергія Сидорука та Ніни Хомич.

Заслухали депутати звіт начальника управління фінансів Шацької РДА Олександра Бебка про виконання бюджету району за І півріччя 2018 року та внесли до нього зміни. Заслухали виконання декількох районних програм та інформацію керівників деяких установ про їхню роботу. Окрім того, депутати затвердили районну програму зовнішнього освітлення населених пунктів району до 2021 року.

Понад годину гаряче дискутували депутати, розглядаючи питання про створення комунального некомерційного підприємства «Територіальне медичне об’єднання Любомльського і Шацького районів (Єдиний медичний простір Любомльського і Шацького районів) Любомльської районної ради, Шацької районної ради». Було багато емоцій, адже на кону діяльність медичних установ району, відповідно – і повноцінне надання медичних послуг жителям району. І одна сторона на чолі з генеральним директором ТМО Володимиром Дибелем, і інша опозиційна сторона (більшість депутатів) намагалися з’ясувати, в якому правильному юридичному форматі мають функціонувати первинка Шацького району (яка відповідно до рішення районної ради стала структурним підрозділом Шацької районної лікарні), відповідно - і сама лікарня та Територіальне медичне об’єднання.

Ще одне питання, на розгляд якого депутати потратили теж годину, стосувалося роботи Шацького національного природного парку по збереженню і розвитку природно-заповідного фонду району. Було багато запитань до керівниці парку Марії Христецької (вона доповідала, використовуючи слайди та наочно демонструючи депутатам роботу природоохоронної структури). Проте депутати влаштували директорці справжнє бліц-опитування. Запитання від них сипались градом, особливо – від депутата, голови екологічної комісії Олександра Наумича та депутата Сергія Сидорука. 

Серед прийнятих рішень – згода районної ради на вихід із співзасновників районної газети «Шацький край» в рамках реформування засобів масової інформації, які виявляють бажання роздержавитися до кінця року. Відповідне розпорядження уже прийняла Шацька райдержадміністрація, яка також була одним із співзасновників газети. «Залишилось вам тільки поспівчувати», - побажав наостанок редактору газети Віктору Грицюку депутат Володимир Голядинець, колишній голова районної ради. Адже без підтримки з районного бюджету газеті буде дуже важко втриматися на плаву.

Фото з сайту Шацької районної ради.

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024