На ICTV показали, як жителька Шацька випікає унікальні світязькі пончики

19 Липня 2018, 11:25
12042

На Шацьких озерах провели перший фестиваль пончика. Саме пончики за понад 20 років стали візитівкою озера Світязь, де за сезон відпочивають десятки тисяч туристів з усієї України, Польщі та Білорусі.

З чорницями,  абрикосами, вишнями, згущеним молоком та маком – випічка тамтешніх господинь на будь-який смак. Свято організували смачне та веселе – голодним звідти точно ніхто не пішов, а господині мали нагоду відпочити та розважитися, - повідомляють Факти ICTV.

Адже в пік сезону зранку до вечора на ногах. Бо без світязьких пончиків – відпочинок на Шацьких озерах вже ніхто не уявляє. Пані Галина із Шацька ділиться секретами унікальних світязьких пампухів, які жінка випікає півжиття. Інгредієнти – натуральні.

За дві години жінка випікає майже 70 великих та запашних смаколиків, аромат заповнює усю вулицю. Випічку жінка везе до Світязя – і тут їх дуже швидко розкуповують туристи.

Вперше на Світязі організували фестиваль, присвячений візитівці Шацьких озер – пампухам. Сюди звідусіль з’їхалися господині, аби позмагатися за звання найвправнішої. Про фігуру туристи забули. Крім поїдання на швидкість, волиняни влаштували ще й майстер-класи з випічки.

А ще цей фестиваль – чудова нагода і для самих господинь відпочити та розважитися. Адже поки туристичний сезон на Шацьких озерах у розпалі –  вільного часу у жінок майже немає.

Коментарі
19 Липня 2018, 20:41
Вже стільки статей і новин про той Світязь , а навіть в гарну погоду людей набагато менше ніж минулі роки. І пляж гарний зробили вже, а люди ціни порівняли і їздять у Турцію в т.д.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024