До Шацька хочуть звозити сміття із двох районів. ВІДЕО

18 Липня 2018, 17:45
3902

На територію Шацької громади хочуть звозити сміття ще із двох районів. Місцеві мешканці проти і вважають, що від цього курортна зона може постраждати.

Сміття у Шацькій об’єднаній громаді вивозить місцеве комунальне підприємство. Жителька Шацька Галина Будник каже – чисто, встають о 5 ранку і все прибирають, – йдеться у сюжеті Суспільного.

«У нас в селищній раді по сміттю розроблені графіки вивозу. Вивозимо по Шацьку раз в місяць. Закупляли сміттєві баки, їх вистачає. Влітку у нас інший графі, по селу Мельники і Гаївці вивозимо щотижнево. За кошти селищної ради придбали сміттєвоза», – каже начальник комунального підприємства селищної ради Іван Коваль.

Усе сміття з Шацького району звозять на місцевий полігон, який розташований поруч із селищем Шацьк.

Як зазначають у сюжеті, 31 травня Волинська облрада затвердила програму поводження із побутовими твердими відходами на 2018-2021 роки.

«Територія області розділена на 5 зон. Із преси і опублікованих документів ми дізнались, що до Шацького полігону мають звозити сміття зі Старовижівського та Ратнівського районів. Це неприпустимо. Тут курортна зона», – каже в.о. селищного голови Людмила Цевух.

Водночас, у телефонній розмові радник голови ОДА Олександр Закузенний сказав, що програма не є остаточно затвердженою і пообіцяв роз’яснити ситуацію наближчим часом.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024