Проти львів'ян, які мають понад 50 ласих ділянок в Шацьку, відкрили кримінал

18 Липня 2018, 16:00
6412

Понад 50 земельних ділянок у Шацькому районі - у власності двох земельників зі Львова.

Про мільйонні оборудки та незаконні виділення землі у Шацьку волинські ЗМІ заговорили ще минулого року, - пише Волинь24.

Читайте також: У Шацькому районі дерибанять землю, прикриваючись атовцями

Зокрема, для того, аби отримати бажаний клапоть землі, підприємливі львів'яни використовували атовців.

Військові за 300 доларів погоджувались написати заяву з проханням отримати земельну ділянку для ведення сільського господарства. Попри те, що не всім і не завжди дають землі, заяви «потрібних» атовців розглядали швидко і так само ж швидко виділяли землю.

При цьому військові відразу підписували довіреність на визначену особу, яка надалі розпоряджалась землею. Тому навіть без їхнього відома, виділені ділянки могли переписати на одну людину.

Саме за такою схемою двом земельникам з Львівщини вдалося отримати більше 50 ділянок у елітній частині Волині.

ДИВИТИСЯ ТАКОЖ: «ВОЛИНЬ: ЗЕМЕЛЬНА МАФІЯ В ДІЇ»

 

СУДОВІ РОЗБІРКИ

На схему дерибану шацької землі звернули увагу й депутати Шацької районної ради. Вони звернулись до правоохоронців з проханням перевірити законність дій Держгеокадастру у Волинській області щодо виділення земель. Адже отримати землю без «своєї» людини у відповідних органах льівіські земельники не могли.

Наразі по цій справі відкрите кримінальне провадження. Під підозрою опинився один з працівників Держгеокадастру, який, зловживаючи своїм службовим становищем, допоміг з виділення потрібної землі.

Окрім того, прокуратура витребувала у Держгеокадастру інформацію щодо права власноті 20 земельних ділянок. З них 18 опинились у руках львів'янина Павла Келбасовича. Чоловік, за дивном збігом обставин, виявився директор землевпорядної фірми.

Ще дві земельні ділянки - у власності лвів'янина, землевпорядника та депутата Рава-Руської міської ради Андрія Кольбухи.

ЛЬВІВСЬКІ ЗЕМЕЛЬНИКИ

Раніше згаданий Павло Келбасович є директором приватної фірми ТОВ «Земресурс». Прописана вона у місті Нововолинську. Сам же Павло Келбасович зареєстрований у місті Рава-Руська Львівської області.

Наразі він володіє 35 ділянками в Шацькому районі.

З Рава-Руської й інший власник земельних ділянок у Шацькому районі - Андрій Кольбух. Він - землевпорядник ТОВ «Західземпроекту» та депутат Рава-Руської міської ради. У декларації чиновника за 2017 рік вказано чотири земельні ділянки у Львівській області та один житлловий будинок.

Є у депутата й ділянка в Луцькому районі, площею 1 гектар. Щодо Шацьку, то у декларації записано всього чотири земельні ділянки розміром - 0,5 га, 0,68 га, 2 га та 1,3 га.

Натомість, за інформацією Держгеокадастру, Андрій Кольбух володіє 20-ма земельними ділянками у Шацькому районі.

Таким чином двом львів'янам належать до 30 гектарів землі в Шацькому районі.

Право власності на вказані землі обом чоловікам оформиляли одні й ті ж нотаріуси. Тому слідчі вирішили звернутися до суду з клопотаннями щодо надання доступу до речей та документів, які містять, охоронювану законом таємницю. Таким чином правоохоронці збираються перевірити документи, які стали підставою для реєстрації земельних ділянок у Шацькому районі на львів'ян.

Аліна БЕКЕРУК (для Волинь24)

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024