Скандал щодо проведення «Кубка Світязя» з пляжного футболу, або чому в Шацькому районі анонсували два турніри

18 Липня 2018, 15:20
7304

Асоціація пляжного футболу Волині нещодавно анонсувала проведення 20-22 липня в с. Світязь «Кубка Світязя» з пляжного футболу пам’яті Адальберта Корпоная, відомого футболіста, першого президента Асоціації пляжного футболу, який 23 квітня 2017 року відійшов у вічність.

Через деякий час про організацію такого ж турніру, в ці ж самі дні, але на озері Велике Чорне в смт Шацьк заявили в Федерації футболу Волині. На офіційному сайті ФФВ, окрім анонсу футбольної події, міститься застереження: «Ще один турнір із пляжного футболу у ці ж терміни організовують у Шацькому районі люди, які не мають ніяких стосунків із організаторами змагань під егідою ФФВ та партнерів. Федерація футболу Волині повідомляє членів організації, функціонерів та керівників команд про дотримання Статуту і залишає за собою право накладення дисциплінарних санкцій за його порушення».

Діючий президент Асоціації Олександр Жуматій категорично не згідний з таким трактуванням і називає  дії керівництва  ФФВ фарсом. Про причини розколу в футбольному середовищі Волинського краю керманич розповів журналісту видання Район.Шацьк.

–Як може структура, яку особисто створив світлої пам’яті Адальберт Корпонай, він же її перший президент, не мати стосунку до організації змагань? Асоціація після створення була прийнята в колективні члени Федерації футболу Волині та неодноразово проводила змагання. Адальберт Корпонай, в свою чергу, був діючим членом виконкому ФФВ. Але коли футбольний функціонер запланував переїзд в інше місце проживання, вирішив  написати заяву про вихід із Федерації та склав повноваження президента Асоціації. Відтоді громадську організацію «Асоціація пляжного футболу Волині», до речі, офіційно зареєстровану як юридичну структуру, очолив я, - спростовує заяву Федерації про непричетність Олександр Анатолійович.

Олександр Жуматій
Олександр Жуматій

 

На сайті Федерації футболу (розділ «Історія змагань ФФВ») пише про турнір у Світязі в 2016 році: «Організаторами змагань стали Асоціація пляжного футболу Волині та Федерація футболу Шацького району».


 

У 2017 році голова ФФВ Віталій Кварцяний безпідставно  виключив Асоціацію зі складу Федерації. Якщо структура стала непотрібною, тоді чому Федерація проводить турнір пам’яті людини, яка її створила і була її першим президентом? – продовжує Олександр Жуматій.

–Тепер керівництво Федерації хоче заборонити нам проводити турнір і лякає команди дисциплінарними санкціями. Це, на мою думку, повний нонсенс. Як можна заборонити грати в футбол, популяризувати здоровий спосіб життя, більше того, вшановувати пам’ять відомої людини? – не приховує свого обурення президент структури.

Асоціація продовжує справу Адальберта Корпоная, розвиває пляжний футбол як вид спорту. Турнір запланували провести на центральному пляжі Світязя, де створені якнайкращі умови для змагань, заручилися підтримкою Шацької райдержадміністрації та спонсорів.


 

–Федерація не повинна ставити команди в залежність і чинити розкол у футбольному середовищі Волині. Ми маємо діяти спільно, бо в нас одна ціль: розвивати, популяризувати футбол і об’єднувати довкола цієї справи якнайбільше прихильників. Тому закликаю керівництво Федерації, поки ще є час, не створювати конфлікт, припинити тиск на команди, надати їм право особистого вибору, адже змагання будуть проводитися в честь світлої пам’яті людини, любов якої до футбольних процесів Волинського краю була безмежною і заслуговувала лише на повагу, - наголосив Олександр Жуматій.

Коментарі
18 Липня 2018, 20:27
Альберт Корпонай започаткував змагання з пляжного футболу не на центральному пляжі С.Світязь , а у пансіонаті «Шацькі озера» де на протязі бугатьох років і проходили ці змагання. На поле було завезено 64 крази білого піску. Виготовлено ворота. То чому місце проведення змінено?
19 Липня 2018, 01:11
Саша тобі пора в цирк працювати КЛОУНОМ
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром