У відеосюжеті показали, як на Світязі організували фестиваль пончиків

16 Липня 2018, 18:10
4703

З чорницею, абрикосами, вишнею тощо… У Світязі святкують масштабний фестиваль пончиків. Люди смакують пиріжки на будь-який смак, - йдеться у сюжеті 12 Каналу.

«Це місцеві пончики, їх відчуваєш по колориту, по смаку. В Шацьку такі не печуть, тільки у нас, в Світязі. Я як місцевий житель можу вас в цьому запевнити», - каже світязянин Орест.

Мешканка Світязя Єва Курчак випікає пончики більше 20 років. За цей час спробувала не один рецепт і навіть створила свої власні. Місцеві жителі і гості села з задоволенням купують у жінки свіжоспечені пончики.

Середня ціна світязьких смаколиків – 15 гривень, максимум – 30. Таким чином улюблене заняття багатьох господинь – дуже прибуткове, і вони залюбки діляться на фестивалі, який об’єднав майже півсотні пончисток, своїми рецептами.

«Я радий тому, що вони відгукнулися із задоволенням, бо саме для їх ми робимо свято. Вони ціле літо бігають з велосипедами, пончиками, заробляючи якусь копійку, за що мають прожити наступн й період у міжсезоння», - каже голова Шацької РДА Василь Голядинець.

Фестиваль пончиків у Світязі проходить вперше. На святі можна було скуштувати смажені вироби, побачити процес замішування тіста і підтримати господиню у конкурсі пончиків.

Коментарі
17 Липня 2018, 13:43
А Зайця та не було?
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024