14 липня в Шацьку: Кузьма і Дем'ян розпочали косовицю

14 Липня 2018, 09:45
2625

Цитата дня: «Вміння ігнорувати речі є одним із способів досягнути внутрішнього спокою.» Роберт Сойєр

Цей день в історії: 

1789 - революційно налаштоване населення бере фортецю Бастилію в Парижі під час Великої французької революції (сьогодні на місці фортеці розташована площа).

1933 - нацисти встановили однопартійність в політичній системі Німеччини, тобто заборонили діяльність усіх політичних партій, крім власної.

1941 - радянські війська вперше застосували бойові машини реактивної артилерії «Катюша», сталося це під час Другої світової війни.

1964 - відомий італійський актор і співак Адріано Челентано одружився на актрисі Клаудії Морі.

1968 - між СРСР і США відкрилися перші комерційні авіарейси.

Народились:

1800 - французький хімік і державний діяч Жан Дюма, вважається одним із засновників органічної хімії.

1910 - один з творців мультиплікаційних героїв Тома і Джеррі - Вільям Ханна.

1913 - 38-й президент США Джеральд Форд, спочатку його правління не мало плебісцитної легітимності

1918 - американський інженер, розробник теорії системної динаміки, брав активну участь у створенні перших комп'ютерів Джей Форрестер.

Іменини: 

Олексій, Ангеліна, Аркадій, Василь, Іван, Костянтин, Кузьма, Лев, Павло, Петро, Тихон

День народження відзначає житель Шацька Олександр Шепеля.

Район.Шацьк щиро вітає іменинника і зичить міцного здоров'я, удачі, достатку, успіхів у всіх починаннях та успішної самореалізації.

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Світязький пляж заполонили відпочивальники

Попри середину тижня пляжі на озері Світязь заповнені людьми. Тут якраз розпал сезону. Тисячі людей приїхали на береги знаменитого волинського озера, щоб відпочити від роботи і буденності, а заразом набратися сил для нових звершень.

Погода

З ранку до самого вечора у Шацьку небо буде вкрите хмарами. Дощ із грозою, який вдень прийде на зміну дрібному дощу, продовжуватиме йти до пізнього вечора. Температура +14 +21.

Народний прогноз погоди

14 липня відзначається день пам'яті святих чудотворців безсерібреників Косми і Даміана. У селян у цей час починалась косовиця: «Кузьма і Дем'ян прийшли - на косовицю пішли». До цього часу поспіває малина, перші овочі. Наші пращури на Кузьму і Дем'яна варили варення з аґрусу. У минулі часи помітили, хороша погода 14 липня обіцяє хорошу погоду 14 листопада, а якщо буде погана погоду у цей день, то й 14 листопада нічого хорошого не чекай.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024