В селищній раді обговорили пропозицію розширення території Шацької спортивної школи

13 Липня 2018, 16:35
2765

В Шацькій селищній раді відбулася процедура розгляду та врахування пропозицій громадськості до Детального плану території частини вулиці 50 років Перемоги, 5 в смт Шацьк.

На заході, який відбувся у вівторок, 10 липня, були присутні фахівці проектно-вишукувального інституту «Волиньагропроект», керівництво селищної ради, підприємці і представники громади.

Ярослав Крат, головний спеціаліст відділу землевпорядкування, охорони навколишнього середовища та архітектурно-будівельного контролю селищної ради, нагадав присутнім, що йдеться про інвестиційно-привабливу територію площею 2,5 га (межує з прибережною зоною озера Велике Чорне), яка перебуває в спільній комунальній власності територіальної громади, на даний час – в оренді ТзОВ «Будівельник». Її цільове призначення – для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель і споруд будівельних організацій і підприємств. За детальним планом, ця територія ділиться на 5 земельних ділянок, на яких розміщене нерухоме майно (заправка, склади, прохідна тощо), що перебуває у власності Сергія Чумака, Сергія Шума та Шацького центру зайнятості. Власники об’єктів кажуть, що відповідно до закону вони можуть претендувати на ці земельні ділянки.

Ярослав Крат
Ярослав Крат


Під час обговорення детального плану, яке відбулося 14 червня, надійшла пропозиція від Василя Печука про те, що в документі не враховано перспективу розширення існуючої території Шацької ДЮСШ, яке можна зробити за рахунок земель комунальної власності Шацької селищної ради.

-Ми маємо розглянути цю пропозицію, почути думку проектувальника. Якщо громада, селищна рада і проектувальник дійдуть до спільної думки з цього питання, детальний план можна буде затвердити, якщо ні – будемо створювати погоджувальну комісію. У випадку, якщо і комісія не дійде до консенсусу, питання буде вирішуватися на сесії селищної ради, - зазначив фахівець із земельних питань.

Фахівці проектно-вишукувального інституту «Волиньагропроект»
Фахівці проектно-вишукувального інституту «Волиньагропроект»

Автор проекту Богдан Солярчук у своєму виступі підкреслив, що пропозицію від шачанина не можна назвати пропозицією, це є просто побажання. Проектувальники могли б розглянути зауваження, якби мова йшла про порушення державних будівельних чи, скажімо, екологічних норм.

-Є цільове призначення цієї ділянки і воно незмінне. При розширенні ми можемо передбачити, наприклад, при заправці мийку чи паркувальну зону, але не спортивну школу. Те, що ви пропонуєте, можна передбачити у новому генплані, затвердженому по всіх параметрах, змінивши цільове призначення будівель. На даний час це неможливо, і детальний план повністю відповідає нормам закону, - зазначив Богдан Дмитрович.

Присутні на слуханнях у пошуках компромісу озвучували різні думки, запитували про законність існування заправки на відстані 100 м від озера, про можливість зміни цільового призначення ділянки, ймовірність продажу будівель селищній раді тощо.

Утім, до спільного рішення, яке б усіх влаштовувало, не дійшли. Наразі громадськість очікуватиме рішення погоджувальної комісії.

Мирослава Цюп’ях

Богдан Солярчук
Богдан Солярчук

Інвестиційно-приваблива земельна ділянка площею 2,5 га біля озера Велике Чорне
Інвестиційно-приваблива земельна ділянка площею 2,5 га біля озера Велике Чорне

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024