Центральний пляж Світязя перестає справляти враження ромського табору на запущеному колгоспному полі, - ЗМІ

12 Липня 2018, 18:55
18860

Відпочинковий сезон – у розпалі. Найпопулярніше місце для релаксу - Шацькі озера - щодня приймають сотні відпочивальників. З якими умовами зустрічають гостей на місцевих пляжах та інших туристичних локаціях – і чому сюди варто повертатися знову і знову – розповіли журналісти Сфера-ТВ у сюжеті.

Шляхом типового шацького туриста вирішила проїхатися знімальна група. Естетичну насолоду вже почали отримувати на відрізку шляху Ковель-Любомль. Неосяжні поля розквітлих соняхів з обох боків дороги, стигле на сонці золоте збіжжя і потужна техніка аграріїв вже розпочали такі ранні цьогорічні жнива.

За мальовничими краєвидами наблизились до межі Шацького національного парку, де зустрічає екологічний пост. Без зайвих дискусій сплачуємо екологічний збір, адже з роботи над попередніми матеріалами знаємо, що такий збір регулює 47-ма стаття закону «Про природно-заповідний фонд». Зібрані кошти Шацький НПП витрачає на справи найнеобхідніші у своїй діяльності. До таких видатків належить вивезення сміття, обслуговування туалетів та й загалом на обслуговування величезних площ рекреаційної, тобто відпочинкової інфраструктури.

Відпочивальники схвально відгукуються за організацію відпочинку та розвиток прибережних територій у парку. Але змін на рекреаційних територіях довелося б чекати довго, аби не ініціативність призначеної менш ніж півроку тому молодої директорки Шацького НПП Марії Христецької. Заступник голови Держлісагентства Володимир Бондар, що власне, і підписав призначення, теж позитивно оцінює зміни, проте вимагає від керівництва природоохоронної установи більшого.

«Я багато де бував у світі, і в Польщі зокрема, де ця ж частина озер є по польський бік кордону, і організація відпочинку там на голову вище, ніж у нас. Ці думки і привели до того, що розпочалася ця робота. Це третій директор за останній рік в Шацькому нацпарку. Я думаю, що Марія Володимирівна більше розуміє необхідність проведення такої роботи, і залучення до цієї роботи не тільки всього потенціалу Шацького національного парку, місцевого населення, громади, але й бізнесових структур, які сьогодні мають на це економічні ресурси і можуть цим посприяти розвитку інфраструктури», - розповів Володимир Бондар.

Загалом же відпочивальники відзначили чистоту центрального пляжу у Світязі, значне покращення його інфраструктури, облаштування та привабливість.

Також дивіться про те, за чим застали журналісти працівників ДП «Шацьке УДЛГ».

 

Коментарі
13 Липня 2018, 12:08
Зробили дві лавки а помпи ніби витратили мільярд.Краще дайте інтервью як вкрали гушівський хутір разом з тою машкою
13 Липня 2018, 15:42
Шкода тільки,що за тією "інфраструктурою" озера не видно.
13 Липня 2018, 22:53
Хочу висловитися.... Борис Клімчук зробив дороги, лікарню....Та все зробив. лавочки та зонтики ... Смішно
14 Липня 2018, 19:29
А ви хочете, щоб за кілька місяців зробили все, що не робилось попередніх 20 років? Зрушення є, а далі час покаже
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024