Нові знайомства, розваги і чаювання: як діти Луганщини провели день в таборі «Супутник»

10 Липня 2018, 12:40
3024

Юні учасники проекту «Дитинство без сліз», який реалізовують під патронатом нардепа Степана Івахіва, провели незабутній день у таборі «Супутник» у селі Світязь Шацького району. 

Майже три десятки юних художників із Луганщини, які приїхали на Волинь із зони бойових дій з метою арт-реабілітації, продовжують своє знайомство із перлиною області - Шацьким краєм, – повідомляє Інформаційне агентство ВолиньPost.

Читайте також: У Шацьк на відпочинок приїхали діти-митці з Луганщини

Юних гостей поселили на базі відпочинку обласного управління лісового та мисливського господарства, де є всі умови для комфортного та змістовного відпочинку. А Благодійний фонд Степана Івахіва «Патріоти Волині» спільно з Шацькою райдержадміністрацією підготували для них цікаву та різноманітну культурну програму.

Тож 8 липня дітей запросили провести день у місцевому таборі «Супутник» разом із дітьми, які там відпочивають. Останні ж зустріли гостей зі Сходу дуже привітно та доброзичливо. 

Діти із двох загонів супутника запросили гостей з Луганщини на спільне чаювання, під час якого кожен його учасник бажав іншим усього доброго. 

Окрім того, для гостей провели екскурсію та заспівали гімн табору. 
Аби познайомитися ближче, кожен із художників з Луганщини розповів про себе, про своє місто, захоплення, мрії та сподівання. До того ж, гості презентували відеоролик, а розповіді дітей про Луганщину доповнила директор Кремінської районної дитячої художньої школи Світлана Гарьковець

Окрім того, для юних митців у «Супутнику» влаштували й різноманітні розваги, під час яких діти мали шанс поспілкуватися та знайти нових друзів.

Заступник директора табору Людмила Кіліба розповіла, що у «Супутнику» дуже чекали на приїзд юних митців з Луганщини. Тож зробили все, аби діти відчули, що вони на Волині - бажані гості. 

«Я у таборі вже 37 років. Це для мене святе місце, це найкраще місце на землі, ми всі тут в нього закохані. Тут своя культура, субкультура і традиції. Тут по-справждньому розкривається талант дитини, а ми тут молодіємо душею. Говорити про «Супутник» можна безкінечно, але сюди просто треба приїхати. Тож ми раді, що змогли прийняти в себе цих чудових дітей», - додала Людмила Кіліба. 

Завершили ж спільне дозвілля діти з Луганщини із відпочивальниками «Супутника» купанням у цілющій воді Світязю. 

Фото - Катерини ПРИСТУПИ


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024