Світязян закликають відродити сільську футбольну команду

08 Липня 2018, 13:55
2364

Що там казати, розмови щодо необхідності відродження світязького футболу, що має славні традиції і багато років був справжньою гордістю села, точилися вже давно.

Футбольна команда «Хвиля» села Світязь 80-х років минулого століття була неодноразовим лідером районних перегонів. Грали хлопці і на першість області, дійшли до фіналу Кубка області, але завоювати трофей не вдалося. Колишні футболісти і тепер з трепетом стежать за грою молодих, і дуже за них вболівають.

І ось минулого року ідея щодо відновлення цього виду спорту в селі зрушилась з місця. Щоб це стало реальністю, потрібно дуже любити футбол, і зрештою, декілька однодумців знайшлося. При підтримці сільського голови Миколи Цвида та депутатів сільської ради було закуплено футбольну форму, м’ячі та іншу атрибутику для команди.

Цього сезону наша команда стала учасником районного чемпіонату, подарувавши своїм численним уболівальникам чотири незабутніх поєдинки, перемігши команди із сіл Мельники, Пехи, Ростань, а також селища Шацьк. Перші ігри показали, що команда йде правильним шляхом. Гравці відчули «смак» перших перемог, віднайшли своє місце у командній грі. Повна комплектація команди передбачається на середину липня, зрештою, третина хлопців не має часу повноцінно тренуватися через сезонні заробітки. Та, незважаючи на все, команда збирається воєдино і виходить на поле для досягнення результату. Звичайно, для покращення гри потрібно ще багато працювати, і це робота не одного року, тому зупинятися не можна ні на крок.

Хлопці знаходяться зараз у пошуках судді (на виїзні ігри по регламенту команда їде зі своїм арбітром). Зверталися до багатьох, думали, легко вдасться знайти підтримку і хтось погодиться на цю роль. Але не так сталось. Єдиним, хто виявився небайдужим до проблеми і перед ким просто хочеться «зняти шапку», став Руслан Занюк, який не тільки професійно робить свою роботу на полі. Шацька районна федерація футболу відзначила його як об’єктивного суддю.

Давайте не будемо байдужими до нашого майбутнього і долучаймося до справ спортивних. Спорт - це запорука здоров’я. І як би банально це не звучало - на противагу одурманюючому похміллю і наркотичним засобам.

Світлана ГЕРЕНЧУК.

Коментарі
08 Липня 2018, 18:29
Дивлячись на порядок в селі за підтримки того цвида стае зрозумілим кінцевий результат футбольноі команди.Шкода вас хлопці.
08 Липня 2018, 19:52
Але якщо підключиться "депутат" Сакура в тандемі з Цвидом то команда буде в лізі чемпіонів
11 Липня 2018, 20:27
Суд підарас
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024