5 липня в Шацьку: день народження в Романа Самолюка і Любові Хвисючик

05 Липня 2018, 10:00
1797

Цитата дня: «Рішення, прийняті глухої ночі, зазвичай втрачають чинність при світлі дня». Діана Сеттерфілд - Тринадцята легенда.

Цей день в історії:

1866 — Від холери помер Йосип Гладкий — останній кошовий Задунайської Січі.

1918 — утворена Комуністична партія більшовиків України.

1919— після 9-годинного бою українське військо зайняло Жмеринку. Червоноармійці, відступаючи, підірвали тунель і зіпсували 36 паровозів.

1939 — у Миколаєві здано в експлуатацію міську каналізацію — на будівництво важливого для міста об'єкту витрачено 4 млн руб.

1941 — у Кракові німецькою поліцією заарештований і депортований до Берліна провідник Організації Українських Націоналістів Степан Бандера.

1946 — вперше показали людям купальник-бікіні.

1994 — 809 населених пунктів у семи областях України залишилися без електропостачання внаслідок урагану. Завдано значних збитків населеним пунктам і посівам.

2014 — українська армія відновила контроль над Слов'янськом.

Народилися:

1986 — Юрій Чебан, український веслувальник-каноїст, дворазовий чемпіон Олімпійських ігор (2012, 2016), бронзовий призер Олімпійських ігор (2008). Заслужений майстер спорту України.

Іменинники: Василь, Гаврило, Галактіон, Геннадій, Григорій, Уляна, Федір.

Сьогодні день народження в Любові ХвисючикРомана Самолюка і Юлечки Цюриць. Район.Шацьк вітає іменинників і зичить добра, щастя, удачі, успіхів у всіх починаннях.

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Скільки коштує посмакувати світязькою рибкою

Світязь, пляж, пончики і … риба. Ну, куди ж без неї? В’ялена, копчена, печена, сушена. Вона так і манить усіх, хто хоче сповна відпочити на найпопулярнішому волинському курорті. Місцеві про любов туристів до світязьких смаколиків знають і тому пропонують рибу на будь-який смак і гаманець.

Погода 5 липня

Теплий день, без опадів. Температура +21...+27.

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять священномученика Євсевія, єпископа Самосатського. Наші пращури в цей день сподівались на дощ, оскільки він вказував на хороший урожай хлібів. Хороший урожай обіцяв і місяць, який грав вечором. А вранці спостерігали за туманом: якщо він стелиться по воді - буде хороша погода.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024