Світязьку ОТГ хочуть виключити з Перспективного плану формування територій

03 Липня 2018, 15:10
В області бачать на території району єдину Шацьку громаду 2917
В області бачать на території району єдину Шацьку громаду

Робоча група з підготовки змін до Перспективного плану формування територій громад Волинської області сформувала ряд пропозицій, зокрема і щодо майбутньої Шацької ОТГ.

Це питання розглядалося 25 червня 2018 року на засіданні профільної комісії Волинської облради – йдеться на персональному сайті Сергія Кошарука

Обласна державна адміністрація внесла на розгляд проект рішення, який враховує у відповідності до методичних рекомендацій офіційно подані місцеві ініціативи та пропозиції спеціально-створеної робочої групи.

«Білими плямами» поміж собою спеціалісти називають ті громади, котрі до цього часу неактивні та не визначилися щодо об’єднання в майбутню об’єднану громаду чи приєднання до існуючої ОТГ. Нині таких – 32 громади на території семи районів, зокрема в Іваничівському, Ківерцівському, Ковельському, Луцькому, Любешівському, Любомльському, Ратнівському та Старовижівському.


 

Відповідальним суб’єктом формування Перспективного плану ОТГ в області законом визначено – обласну державну адміністрацію. Проте головою ОДА створена спеціальна робоча група зі спеціалістів та фахівців, яка попередньо розглядає усі питання Перспективного плану те рекомендує облдержадміністрації відповідні рішення.
Облдержадміністрацією, з урахуванням критеріїв Мінрегіону щодо формування спроможних об’єднаних територіальних громад, позиції окремих депутатів обласної ради, міських, селищних, сільських рад, а також рекомендацій робочої групи з підготовки змін до перспективного плану формування територій громад Волинської області сформовано ряд пропозицій, зокрема у Шацькому районі запропоновано:

• включити до складу Шацької ОТГ Світязьку, Грабівську та Пульмівську територіальні громади Шацького району;
• виключити з Перспективного плану Світязьку сільську ОТГ.

Інші райони поки без змін.

П.С. Профільна депутатська комісія під головуванням Анатолія Вітіва висловила побажання доопрацювати матеріали до проекту рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 25 червня 2015 року №35/10 «Про схвалення проекту Перспективного плану формування територій громад Волинської області»,. 
Тож, з метою узгодження проблемних питань з приводу об’єднання територіальних громад та можливого приєднання до уже існуючих територіальних громад керівництво області запланувало провести додаткові виїзні наради.

11 липня 2018 року виїзна нарада відбудеться в Шацькій ОТГ, на ній розглядатиметься питання приєднання с. Світязь до Шацької селищної ОТГ.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024