До Шацької ОТГ планують приєднати Світязьку, Грабівську та Пульмівську сільради

26 Червня 2018, 17:15
1933

Проект рішення Про внесення змін до рішення обласної ради від 25 червня 2015 року № 35/10 «Про схвалення проекту Перспективного плану формування територій громад Волинської області» розглянули на засіданні постійної комісії Волинської обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією, - йдеться на сайті Волинської обласної ради.

З ініціативи голови комісії Анатолія Вітіва до обговорення долучилися представники різних політичних фракцій в обласній раді. "Аби уникнути зайвих дискусій у сесійному залі", - пояснив мотивацію розгляду питання у розширеному колі пан Вітів.

Депутати  ретельно аналізували інформацію по кожному району та ухвалювали відповідні рекомендації.

Суб'єктом подання згаданого проекту рішення є ОДА. Заступник голови ОДА Сергій Кошарук пояснив, що проект вноситься на підставі кількох звернень громад, а також відповідно до протокольного доручення Уряду ОДА створити Перспективні плани розвитку територій без так  званих "білих плям". Так називають сільські ради, які досі не визначилися з ким їм об'єднуватися. При цьому Сергій Кошарук зауважив, що принцип добровільності об'єднання владою не порушуватиметься, а просто сільським радам, які вагаються, буде рекомендовано долучитися до певних ОТГ з правом на можливі зміни позицій. Для напрацювання таких рекомендацій при ОДА було створено робочу групу, яка долучилася до формування проекту рішення сесії.

Отож, пропонуються ряд змін в кількох районах.

Шацький район

До Шацької селищної ОТГ  пропонується включення Світязької, Грабівської та Пульмівської сільських рад.

Оскільки в проекті рішення, внесеному ОДА, є багато невирішених питань, члени комісії повідомили про готовність ще раз зібратися напередодні сесії та повторно розглянути зміни до Перспективного плану.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром