26 червня в Шацьку: день народження в отця Богдана Іващука, настоятеля храму Преображення Господнього УГКЦ

26 Червня 2018, 09:50
Отцю Богдану сьогодні виповнилося 35 років 1814
Отцю Богдану сьогодні виповнилося 35 років

Цитата дня: «Бути щедрим — означає давати більше, ніж можеш; бути гордим — значить брати менше, ніж потрібно». Халіль Джебран.

Цей день в історії: 

Міжнародний день у підтримку жертв катувань.

Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотиками й їхнім незаконним оборотом

День національного прапора кримських татар.

1919 — створено комсомол УСРР.

1940 — у Радянському Союзі введено восьмигодинний робочий день, семиденний робочий тиждень і кримінальна відповідальність за спізнення на роботу понад 21 хвилину

1941 — загинув 34-річний льотчик, капітан Микола Гастелло, що спрямував свій підбитий літак на німецьку танкову колону. Посмертно його нагороджено зіркою Героя Радянського Союзу.

1945 — у СРСР введено звання Генералісимус Радянського Союзу. Наступного дня першим і єдиним володарем став Йосип Сталін.

Іменинники: Килина, Олександр, Олександра, Олексій, Андрій, Анна, Антоніна, Данило, Дмитро, Іван, Пелагея. 

Сьогодні 35-річчя від дня народження відзначає отець Богдан Іващук, настоятель храму Преображення Господнього Української греко-католицької церкви с. Положево. Район.Шацьк вітає іменинника і зичить йому  та родині міцного здоров'я, твердості у вірі, ревності у любові, Божого проводу у всіх справах та починаннях.

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Шацьк: в День молоді для жителів селища співав народний артист України

Веселе, тепле, багате на позитивні емоції, творчі виступи і яскраві враження свято, яке традиційно припадає на кінець червня, відсвяткували в районному центрі.

2

Погода 26 червня

Хмарна погода протримається у Шацьку увесь день. В післяобідню пору розпочнеться дощ, можлива гроза. Температура +12...+20.

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять мучениці Акелини (Акулини). У народі цей день називали: Акулина Гречишниця (у цей час сіють гречку), Акулина - Криві огірки (у цей час ще можна сіяти огірки, але красивими вони вже не будуть). З Акулини лютують мошки, комарі, г'едзі, мухи. "Мошкара товчеться колами - на хорошу погоду". Наші пращури вечором 26 червня слідкували за місяцем: якщо він у білому колі, то буде дощ. Кінець "горобиним ночам". У цей час зацвітає барбарис.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром