Жителі Шацька боргують за воду та несанкціоновано підключаються до водопроводу

25 Червня 2018, 11:05
2001 Джерело: фото ілюстративне

Серед проблем, які щороку назрівають у комунального підприємства «Будинкоуправління» із початком літнього сезону та посушливим літом – заборгованість з оплати за водопостачання.

Як повідомив начальник комунального підприємства Іван Коваль, на сьогодні заборгованість шачан за водопостачання становить майже 20 тис. грн. Окрім того, за словами Івана Федоровича, жителі шацька не соромляться використовувати велику кількість води для поливу городів та несанкціоновано урізуються до водопроводу.

«Бувало, що за одну ніч з водонапірної башні пішла вся вода, в той час як її вистачало мешканцям будинків на тиждень!» - обурюється Іван Коваль.

Таких двох «діячів» виявили комунальники у одному з багатоквартирних будинків Шацька, та одного - у приватному будинку.

Відповідно застерігають тих, хто захоче скористатися «халявним» поливом: надалі такі факти будуть фіксувати офіційно та притягувати порушників до відповідальності.

Згідно з наказом від 27.06.2008 року №190 «Про затвердження правил користування системи централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України» пункті 3.3  йдеться, що у разі безоблікового використання води особа карається штрафом в сумі 4 тис. 669 грн. Також 10 червня 2018 року набрав чинності новий закон житлово-комунальні послуги, який увійде в дію з 1 січня 2019 року, в якому в розділі 2 ст.7 п.10 йдеться, що у разі несвоєчасної сплати працівники комунального підприємства матимуть право відключати споживачів від водопостачання та водовідведення. Відновлюватися підключення до водопостачання буде вже за рахунок самих споживачів.

Віта Шепеля

Коментарі
25 Червня 2018, 17:19
Назвіть імена героїв!!!
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром