«Нас вчать ненавидіти» - журналістка прокоментувала скандал із російською футболкою на Світязі

24 Червня 2018, 19:20
4234

Скандал із хлопцем, котрого на Світязі зловили з футболкою, на якій був російський герб, може містити маніпуляцію, спрямовану на дискредитацію храму УПЦ МП у селі Мельники Шацького району – вважає волинська журналістка Лєна Шторм

За словами медійниці, сама поява такої футболки на території, наближеній до білоруського кордону, не є дивиною, - пише Волинь24. Однак закид на сторону «храмової гуманітарки» - імовірніше за все, є спробою людини перекласти на когось відповідальність за свої непатріотичні погляди.

Нагадаємо, боєць «Легіону Свободи» Юліан Матвійчук нещодавно повідомив, що на одному з пляжів Шацьких озер у хлопця відібрали футболку із символікою Росії. Сам власник футболки заявив, що футболку йому подарували в місцевій церкві Московського патріархату.

«Коли ЗМІ пишуть фантастичні історії про сепара, якому нібито видали футболку з російською символікою у храмі «еМПе» в Шацькому районі... і коли ці історії без жодного офіційного коментаря... приходить думка, що, певно, у тому селі, храм гарний. Певно, велииииикий. І, певно, хтось на нього добре поклав око, використавши інших просто маріонетками» – пише журналістка у Фейсбуці. 

Як доказ свого сумніву, Лєна Шторм наводить кілька фактів про згаданий храм, знайдених нею у відкритих джерелах. 

«Перевіряю свій інтуїшн, питаючи в дядька Гугла. Село Мельники. Таки-так. Гарний храм і великий. Тільки у 2005 році збудований. Дивлюся будь-яку попередню інформацію про храм та настоятеля. 2017 рік - молитви за мир в Україні. Це пише Район.Шацьк. Заходжу на сайт благочиння. У стрічці новин, гортаючи, знаходжу інфу про святкове Богослужіння на честь Дня Незалежності України. Інфа про молитви за загиблих на Революції Гідності, реабілітацію воїнів АТО. З фотозвітами. Така проста й зрозуміла інформація…» – коментує журналістка.

«Але ж навіщо її дивитися. Краще відразу вчити ненавидіти. Та й ті, хто запускали це, знали, для чого. Храм же гарний. Велииикий» – пише Лєна Шторм.

Коментарі
24 Червня 2018, 23:24
Все вірно написано! Саме страшне,що всі це розуміють--продовжується "травля" УПЦ...
25 Червня 2018, 01:24
Час покаже, хто є хто в цій історії. Хто маніпулятор чи перебиранець. Ненавидіти не вчив ніхто тим матеріалом. Просто настав той час, коли прихована правда стає очевидною в усіх сферах. Не тільки в церкві. А те, що Московський патріархат з центром керування в Москві - ясно всім. Інша справа, що бути чи не бути рупором російської пропаганди - залежить від кожного священика. Людський фактор ще ніхто не відміняв.
25 Червня 2018, 01:59
І в таких гарних церквах ніщо їм не заважає молитися за Кирила!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024