24 червня в Шацьку: день народження в ветерана галузі культури Степана Денисюка

24 Червня 2018, 09:20
1610

Цитата дня: Уникайте тих, хто намагається підірвати вашу віру в себе. Велика людина, навпаки, вселяє почуття, що ви можете стати великим. Марк Твен.

Цей день в історії:
1917 — у Києві на вщерть заповненій Софіївський площі Володимир Винниченко зачитав текст І Універсалу Центральної Ради, прийнятий напередодні.

1934 — столиця УСРР перенесена з Харкова до Києва.

1941 — у трьох тюрмах Львова було розстріляно 2072 особи «з метою прискореного розвантаження тюрем Львівської області від контрреволюційного, кримінально-політичного елемента».

1941 — розпочалися підготовлені членами ОУН(б) виступи місцевого населення у Львові, Луцьку, Перемишлі, Мостиському, Городоцькому, Рудківському, Бібрському, Жовківському та Яворівському районах Львівської області та Самбірському Дрогобицької області. До вечора того ж дня повстанці захопили містечко Вербу — райцентр Ровенської області і «вистріляли 50 енкаведистів та міліціонерів».

1947 — вперше офіційно повідомили про НЛО.

2011 — у Печерському районному суді Києва почався суд над Юлією Тимошенко у справі про укладення газового контракту з Росією 2009 року.

Православна церква відзначає день ікони Божої Матері «Достойно єсть».

Іменинники: Єфрем, Марія.

Сьогодні день народження святкують Мирослава Кликоцюк, Ростанський сільський голова, Степан Денисюк, ветеран галузі культури Шацького району, а також Руслана Сакура і Надія Свиновей. Район.Шацьк вітає іменинників і зичить щастя, благополуччя і довгих років житття! 

Про це  Район.Шацьк писав рік тому:

Світязянин побудував біовулик, у якому зцілює людей

Цікаве у Світязі, окрім озера, все таки є, але про нього ще мало хто знає – йдеться про біовулики. Ними почав займатися Юрій Сачковський.

Все починалося з двох вуликів, які купив для себе. Багато читав в Інтернеті, цікавився у людей, потроху прийшли знання і навики. Власний мед спочатку був тільки для себе: в сім’ї його люблять усі, та й копійка зайва не буває...

1

Погода 24 червня
З ранку до самого вечора небо у Шацьку буде вкрите хмарами. Вранішній дощ поступово перейде у дощ із грозою, який ввечері зміниться дощем. Температура повітря +11...+17.

Народний прогноз погоди: 24 червня відзначається день пам'яті апостолів Варфоломія і Варнави. У минулі часи в цей день не можна було рвати траву, тому що люди вірили, що по ній катається всяка нечиста сила. Сонячну погоду 24 червня передбачав туман, який вранці стелиться по воді, і мокриця, яка залишається розкритою весь день. Наші пращури помітили, якщо під час сходу сонця стоїть духота, то хорошої погоди не чекати. Дощ передбачала чиста вода у водоймах і сильний запах трави і жимолості вранці.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024