В Шацьку вшанували полеглих у роки Другої світової війни

22 Червня 2018, 15:10
2555

Рівно 77 років тому день 22 червня змінив історію мирних українських сіл та міст. Саме в цей день без оголошення війни німецькі окупанти напали на територію колишного Радянського Союзу. В Україні 22 червня вшановують жертв цієї кровопролитної війни, котра зачепила чи не кожну українську родину. 

В Шацьку біля обеліску Слави на мітинг зібралися представники громадських організацій району, колективи установ та організацій, державні службовці та представники оргнанів місцевого самоврядування, аби віддіти шану полеглим у роки війни односельчанам. 

З цієї нагоди до присутніх звернулись голова районної ради ветеранів Адам Дударчук, голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець, голова Шацької районної ради Сергій Карпук, в.о. Шацького селищного голови, секретар Людмила Цевух. 

Прийшли вшанувати пам'ять своїх загиблих побратимів ветерани з Шацька Михайло Гірич та Костянтин Чесноков. Останній, до речі, немов вчорашні події, пам'ятає день 22 червня сімдесятисемирічної давнини: лише о 12 годині дня по радіо в Станиці-Луганській, де на той час перебував Костянтин Чесноков, сповістили про початок війни. 

Ще один почесний гість - Андрій Верба, котрий одразу у післявоєнний період дев'ять років працював у Шацьку, а згодом - заступником міністра аграрного господарства, також приєднався до вшанування пам'яті загиблих у роки війни шачан.

Вшанувавши хвилиною мовчання пам'ять загиблих у роки ІІ світової війни односельчан, керівники району та ветерани поклали корзини з квітами до обеліску Слави.

3

Василь Голядинець, голова Шацької РДА
Василь Голядинець, голова Шацької РДА

1

2
Посередині - ветеран Михайло Гірич
Посередині - ветеран Михайло Гірич

3
Два давні товариша - Костянтин Чесноков та Андрій Верба
Два давні товариша - Костянтин Чесноков та Андрій Верба

2
Андрій Верба згадує про роки робоьти в Шацьку
Андрій Верба згадує про роки робоьти в Шацьку

1

3

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024